Depremi Bilen Profesör o şehirleri uyardı

Depremi Bilen Profesör o şehirleri uyardı

ELAZIĞ DEPREMİNİ 3 AY ÖNCESİNDEN SÖYLEMİŞTİ... O PROFESÖRDEN 5 İLE UYARI!

Elazığ'da meydana gelecek depremi 3 ay önce canlı yayında ubilen Prof. Dr. Naci Görür'den yeni açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür olası depremlere karşı 5 bölgeyi uyardı. Naci Görür'e göre, Erzincan ile Karlıova arası, İstanbul, Biga Yarımadası, Maraş Türkoğlu ve Amanoslar'da deprem meydana gelebilir.

41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 45 KİŞİ İSE ENKAZDAN KURTARILDI
Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Depremin yaşandığı günden bu yana bölgede 900'ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. 6.8 şiddetindeki depremde şu ana kadar 41 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi enkaz altından kurtarıldı.

5 BÖLGEYE UYARI
3 ay önce Elazığ'ı depreme karşı uyaran Prof. Dr. Naci Görür, olası yeni depremler için uyarıda bulundu. Birgün'e konuşan Naci Görür'e göre, Erzincan ile Karlıova arası, İstanbul, Biga Yarımadası, Maraş Türkoğlu ve Amanoslar deprem riskiyle karşı karşıya.

Prof. Dr. Naci Görür, özetle şunları söyledi: Sıkışma kökenli faylar: Türkiye'de üç ana deprem bölgesi ayrılabilir. Birincisi Doğu Anadolu… Doğu Anadolu, Arap ve Afrika levhaları ile Avrasya levhası arasında sıkışıyor. Buna bağlı olarak Anadolu'da sıkışma kökenli faylar meydana geliyor. Buradaki faylar, bindirme fayları ve ters faylardır. Örnek olarak da Van Depremi'ni gösterebiliriz.

İki fay üzerinde depremler: 2'nci sistem, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu doğrultu akımlı fay sistemleri… Şimdi bu iki fay boyunca Anadolu levhası, batıya doğru kaydığı için zaman zaman bu iki fay üzerinde depremler meydana geliyor. Nitekim Elazığ'daki deprem de bunlardan biri. Bu ikisi, Türkiye'nin deprem üreten en büyük fay sistemi. Kuzey Anadolu fayı Türkiye sınırlarında bin 600 kilometre, Doğu Anadolu fayı da yaklaşık 600 kilometre uzunlukta. Erzincan, Amasya, Bolu, Adapazarı tehdit altında.

"HER AN DEPREM OLABİLİR"
Kuzey ve güney yönlü gerilme: 3'üncü sistemde Batı Anadolu; Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fayı boyunca hareket ettiği için, Batı Anadolu'da kuzey ve güney yönlü gerilme meydana geliyor. Buna bağlı olarak Orta Anadolu'nun graben sistemleri doğu-batı yönlü fayları meydana geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.