Denize düştü 'yalan'a sarıldı! "Uçağı Türkiye düşürdü"

Denize düştü 'yalan'a sarıldı! "Uçağı Türkiye düşürdü"

Denize düştü 'yalan'a sarıldı! "Uçağı Türkiye düşürdü"

Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 tipi bir savaş uçağının İskiri (Skyros) adası yakınlarında denize düşmesini fırsat bilen Türk düşmanı Yunan, uçağın düştüğü sırada bölgede Türk denizaltıları bulunduğunu iddia etti.

Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde artan politik gerilimin yankıları sürerken Ege Denizi’nde Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 tipi savaş uçağı, Eğriboz Yarımadası’nın doğusundaki İskiri Adası yakınlarında düştü. Uçağın pilotu ölürken jetin it dalaşı dönüşünde düştüğü iddia edildi.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile telefonda görüşerek düşen uçağın pilotu için şahsı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan adına taziyelerini iletti. Görüşmede ikili ilişkilerde yapıcı yaklaşıma vurgu yapıldı.

Yunan basınından it dalaşı iddiası

Yunan basınında yer alan iddialara göre Ege’de 2 adet Mirage 2000 tipi Yunan uçağı ile 2 Türk savaş uçağı arasında it dalaşı yaşandı. Yunan jetlerinden biri üsse dönerken 12.15’de Skiros adasını 9 mil kuzeydoğusunda henüz bilinmeyen nedenlerle denize çakıldı. Diğer Mirage-2000 uçağının pilotu durumu üssüne bildirdi. Düşen uçaktaki pilotun öldüğü bildirildi.

Üsse dönen uçağın pilotu yaptığı açıklamada, “Her şey aniden oldu. Hava koşulları iyi olmasına karşın o (diğer uçak) bir anda ortadan kayboldu. Hiçbir şey anlamadım” ifadelerini kullandı.

Yunan basını, uçak ile saat 12.15’te Skyros (İskiri) adasının kuzeydoğusunda temasın kesildiğini yazdı.

“TÜRK DENİZALTILARI ORADA” İDDİASI

Askeri kaynakların aktardığına göre, inişe geçmeye çalışırken sinyalin kesildiği uçağın düştüğü sıralarda o bölgede herhangi bir Türk uçağı bulunmuyordu. Yetkililer Bunun bir düşman (Türk) müdahalesi olmadığı konusunda hemfikir olsa da, “militaire.gr” adlı ünlü, ırkçı siteye göre uçağın düştüğü sırada bölgede Türk denizaltıları bulunuyordu.

TSK: Türk uçağı yoktu

Yunanistan’a ait savaş uçağının “it dalaşı sonucu düştüğü” iddialarının gerçek olmadığı, olay sırasında bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçağın bulunmadığı öğrenildi.

KAMMENOS SULARI ISITTI

Kardak Krizi’nin patlak verdiği 2006 yılında ise keşif görevindeyken başlayan it dalaşı sırasında Yunan uçağı tarafından vurulan Türk F-16’sının arka koltuğunda oturan Yüzbaşı Nail Erdoğan şehit olmuştu. İt dalaşları 2015’te sivri diliyle bilinen Panos Kammenos’un Savunma Bakanı olması ile birlikte yeniden artamaya başlamıştı

İt dalaşı nedir?

Türk ve Yunan savaş uçakları yıllardır Ege’de karşı karşıya geliyor. Taraflar “it dalaşı” denilen manevra mücadelesine girerek birbirlerine pozisyon üstünlüğü sağlamaya çalışıyor.

(Dirilişpostası)

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS PERSONEL ALIMLARI FACEBOOK SAYFAMIZI HEMEN BEĞENİN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.