Demirtaş: Öcalan'dan imza aldım

Demirtaş: Öcalan'dan imza aldım

İlk kez İmralı'ya giden Demirtaş, Öcalan'la gerçekleştirilen görüşmenin detaylarını Gündem gazetesine anlattı. Kızları için selam kartı alan Demirtaş, "Sanki akrabamı görmüş gibiydim" dedi. İşte Demirtaş'ın görüşme ile ilgili açıklamaları

 

Sanki akrabamı görmüş gibiydim. Tabi benim için çok heyecan vericiydi. İlk odaya girdiğimde kendisi ayaktaydı. Birkaç saniye bakıştık, ama uzun uzun el sıkıştık. Ben de elini bırakmak istemedim, o da elimi bırakmak istemedi.Büyük bir sevgisi sempatisi olduğunu hissettim. Ben de uzun bir süredir görmediğim bir akrabamı görmüş gibi bir hissiyat içindeydim. Tabi saç sakal kırlaşmış, insan sevgisiyle dolu, konuşurken, tartışırken.. Benim için muazzam bir deneyimdi. 22 yıldır öyle ya da böyle bu mücadelenin içinde oldum, ama ilk defa Kürt halkının lideriyle karşı karşıya geldim.

Mutluluk vericiydi. Kendisi 15 Şubat 1999'da Türkiye'ye getirildiğinde üç aylık stajer avukattım. Hakikaten hepimiz ağlıyorduk televizyonların başında. Aradan 14 yıl geçti, bir partinin eş başkanı olarak İmralı'ya gittim ve kendisiyle resmi bir çözüm toplantısı yaptık. Benim için tarihi böylesi bir anlamı vardı. 2 kızım için de bir selam kartı yazdı. Delal ve Dilda şahsında bütün çocuklara büyük mücadele yürüttüğünü belirten bir selam ve sevgi kartı yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.