DAR GELİRLİYE KONUT YÜZDE 10 PEŞİN 20 YIL VADE

DAR GELİRLİYE KONUT YÜZDE 10 PEŞİN 20 YIL VADE

DAR GELİRLİYE KONUT YÜZDE 10 PEŞİN 20 YIL VADE

Dar Gelirliye Konut Yüzde 10 Peşin 20 Yıl Vade Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde dar gelirliyi konut sahibi yapmak için kolları sıvadı. 

Sosyal ve kiralık konut projelerinin kredilendirilmesine öncelik sağlayıcı mevzuat düzenlemeleri yapılacak. Bankaların dar gelirliye yönelik projeleri destekleyici mekanizma ve finansman modelleri geliştiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle

Özhaseki, TOKİ'nin ürettiği konutların yüzde 10 peşinatla, uzun vade (10, 15, 20 yıl) ve düşük taksitlerle konut alıcılarına kira öder gibi ödeme imkânıyla sunulduğunu belirterek, kullanım hakkı veya kiralama şeklinde bir konut edindirme biçimi düşünmediklerini kaydetti. 

Sabah'ın haberine göre, Bakan Özhaseki, TOKİ tarafından ihalesi yapılan konut projelerinin inşaatının başlaması ile birlikte satışa yönelik işlemlerin de başladığını anımsatarak, "Proje tamamlanarak teslim aşamasına gelmeden satışı da tamamlanmış olmaktadır. Stoklarında bulunan konutların büyük kısmı kentsel dönüşüm veya kamu kurumları ile yapılan protokoller kapsamında bekletilen konutlardır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.