ÇSGB uzman yardımcılığı ve yeterlilik giriş sınav şartında KPSS yabancı dil değişikliği

ÇSGB uzman yardımcılığı ve yeterlilik giriş sınav şartında KPSS yabancı dil değişikliği

ÇSGB uzman yardımcılığı ve yeterlilik giriş sınav şartında KPSS yabancı dil değişikliği

23 Ekim 2016 tarihli ve 29866 sayılı resmî gazetede yayımlanan çalışma ve sosyal güvenlik eğitim ve araştırma merkezi çalışma ve sosyal güvenlik eğitim uzman yardımcılığı giriş ve uzmanlık yeterlik sınavları hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. Buna göre daha önce istenen Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) yer alan yabancı dil sınav şartı kaldırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından alınacak uzman yardımcıları için yapılacak uzman yardımcılığı ve uzman yeterlilik sınav şartında daha önce Bakanlık tarafından ilan edilen sınavla ilgili olarak duyuruda belirtilen KPSS sınav tarihlerinde KPSS yabancı dil testinden belirli doğru cevap şartı aranıyordu. KPSS yabancı dil sınavından da en az % 70 doğru cevap olmak zorundaydı. Ayrıca KPSS haricinde diğer yabancı dil sınavları olan Yabancı Dil Sınavlarından birinden de % 70 doğru cevap almak yetiyordu.

Ayrıca yurtdışından geçerliliği bulunan belgeye de sahip olanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açacağı uzman yardımcılığı sınavına katılmak için yabancı dil şartını yerine getirmiş olmaktaydı.

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliklerden biri de yabancı dil belgesinin aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği isteniyordu Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yabancı dil sınav şartlarının tamamı kaldırılarak artık sınava girerken dil şartı aranmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.