Coronavirüste kritik eşik aşıldı

Coronavirüste kritik eşik aşıldı

Coronavirüste kritik eşik aşıldı

 dakika haberlere göre, yeryüzünde yayılmadığı birkaç ülke kalan corona virüs kabusunda vaka sayısı 200 bini geçti, can kayıpları ise 8 bini aştı. Gambia ve Kırgızistan'da ilk Covid-19 vakaları görüldü, virüs ABD'nin tüm eyaletlerine yayıldı. Brezilya, OHAL ilan etmeye hazırlanıyor. Hong Kong'da sahibi karantinaya alınınca teste sokulan ve negatif sonuç alınınca eve gönderilen köpek, iki gün sonra öldü. İşte corona virüsüne dair dakika dakika gelişmeler...
Son dakika haberleri: Canlı Blog - Kritik eşik aşıldı! Vaka 200 bin, ölü sayısı 8 bin!
13.00 : Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüsü salgını konusunda Ortadoğu ülkelerinden gelen bilgi akışının yetersiz olduğunu açıkladı. Örgüt, salgınla mücadele konusunda da Ortadoğu ülkelerinde genel olarak düzensiz önlemlerin olduğunu ve yapılması gereken çok sayıda çalışma olduğunu belirtti.

12.40 : Fransız ordusu, durumu kritik olan corona virüs hastalarını ülkenin doğusundan güneydoğusundaki hastanelere tahliye etmeye başladı.

12.40 : Daha önce Kabe'yi ziyarete kapatan ve dezenfekte eden Suudi Arabistan, şimdi de camileri kapatma kararı aldı. Camiler Cuma namazları için de açılmayacak. Bugüne dek resmi rakamlara göre 171 vakanın görüldüğü Suudi Arabistan son olarak iki hafta süreyle sınırlarını yabancıların girişlerine de kapatmıştı.


12.35 : Avustralya Başbakanı Scott Morrison, 'İnsani biyogüvenlik acil durumu' ilan ettiklerini söyledi ve vatandaşları yurtdışı seyahatlere gitmemeleri konusunda uyardı. Morrison, salgınının etkilerinin en az altı ay kadar uzayabileceğini belirtiyor.

Söz konusu acil durum Avustralya'da hükümete belirli bölgeleri kapatma, karantina altına alma ve sokağa çıkma yasağı uygulama gibi yetkiler veriyor.

12.30 : Asya kıtasında Myanmar'la birlikte corona virüs vakası bildirmeyen iki ülkeden biri olan Kuzey Kore'de, yeni bir hastanenin temelleri atıldı.

Başkentteki Pyongyang Genel Hastanesi'nin temel atma törenine, ülkenin çılgın lideri Kim Jong-un da katıldı.

Son dakika haberleri: Canlı Blog - Kritik eşik aşıldı Vaka 200 bin, ölü sayısı 8 bin


Resmi haber ajansı KCNA tarafından servis edilen fotoğraflarda göze çarpan en önemli detay, Kim'in yanındaki kurmaylarının maske takmamasıydı. Kuzey Kore lideri, geçtiğimiz günlerde bazı tatbikatları yerinde izlemiş ve yanındaki askerlerin maske taktığı görülmüştü.
Son dakika haberleri: Canlı Blog - Kritik eşik aşıldı Vaka 200 bin, ölü sayısı 8 bin


11.55 : Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Filipinler'de bugün belirlenen 15 vakayla birlikte kayıtlı hastalar 202'ye çıktı. Birçok bölgesinde karantina uygulanan ülkede yaşamını yitiren üç kurbanla birlikte ölü sayısı 17 oldu.

11.25 : Bazı Avrupa ülkelerinde bugün:

Lüksemburg- 63 yeni vaka, bir ölüm
Romanya - 29 yeni vaka
Çekya - 30 yeni vaka
Norveç - 1 ölüm
Letonya - 11 yeni vaka
Hırvatistan - 12 yeni vaka
Faroe Adaları - 11 yeni vaka
11.15 : Şimdiye kadar 427 teşhisin konduğu İsrail'de İçişleri Bakanı Aryeh Deri ile Tarım Bakanı Tzachi Hanegbi, karantinaya alındı.

Yerel medya, iki bakanın ülkenin güneyindeki Merhavim bölgesinde bir toplantıya katıldığını, etkinlikte yer alan bir belediye başkanında Covid-19 bulunduğunu aktarıyor.

Son dakika haberleri: Canlı Blog - Kritik eşik aşıldı Vaka 200 bin, ölü sayısı 8 bin


10.20 : Moldova'dan da ilk ölüm haberi geldi. 3,5 milyon nüfuslu ülkede şimdiye kadar 30 doğrulanmış vaka var.
09.15: Libya'nın doğusundaki savaş ağası General Halife Hafter'e bağlı milislerin sözcüsü Ahmed el-Mismari, corona virüs şüphesiyle karantinaya alındı. Mismari, geçen hafta Mısır'da bir dizi temasta bulunmuştu.

08.40 : Güney Afrika'daki vakalar bir günde yaklaşık dörde katlandı, 31'den 116'ya fırladı.

LAS VEGAS'TA KUMARHANELER KAPANIYOR


07.50 : Oteller, eğlence mekanları ve kumarhanelerin bulunduğu Las Vegas’ın yer aldığı Nevada eyaletinin valise Steve Sisolak, Salı akşamı bir basın toplantısı düzenleyerek koronavirüsle mücadele için atılacak adımları anlattı:

“Koronavirüs vatandaşlarımızın hayatını etkiliyor. İnsanlar ölüyor. Bu kararı ertelediğimiz her gün ondan fazla kişi hayatını kaybediyor ya da bunun sonucunda kaybedecek.”

Mecburi olmayan her türlü işin durdurulduğu Las Vegas’ta restoranlar da sadece evlere servis hizmeti veriyor.

Kumarhanelerin dışındaki kollu kumar makinelerinin kullanılması da yasaklandı.

24 saat yaşayan Las Vegas’ta kumarhaneler son kez 1963’te öldürülen ABD Başkanı John F. Kennedy’nin cenazesi sırasında kapatılmıştı.

Yasaklar Çarşamba günü öğlen saatlerinde uygulamaya konulacak.

Salgın, halihazırda ABD'nin tüm eyaletlerine yayılmış durumda.

Son dakika haberleri: Canlı Blog - Kritik eşik aşıldı Vaka 200 bin, ölü sayısı 8 bin


07.20 : Tayland'da 35 insana daha virüs bulaşmasıyla vakalar 212'yi buldu. Ülkede son günlerde ortaya çıkan vakalar, başkent Bangkok'taki eğlence etkinlikleri ve boks maçlarıyla bağlantılı.
06.50 : Hong Kong’da Şubat ayında koronavirüs sebebiyle karantinaya alınan, ardından tamamen iyileştiği gerekçesiyle serbest bırakılan 17 yaşındaki bir köpek, karantinadan çıktıktan 2 gün sonra öldü.

Hong Kong’daki veterinerler, köpeğin karantina altında kaldığı süre boyunca ailesinden uzakta olduğu için üzüntüden de ölmüş olabileceğini söylüyor.

Covid-19 tespit edilen bir hastanın köpeği olan evcil hayvanın koronavirüs testi Şubat sonunda “düşük ihtimalle pozitif”çıkmıştı. Burun ve ağız boşluğunda düşük seviyede virüs bulunan köpeğe virüsün enfekte mi olduğu yoksa sadece yüzeysel olarak mı bulaştığı anlaşılamamış, bu sebeple karantinaya alınmıştı.

Yetkililer, geçen hafta yeniden yapılan test negatif çıkınca, insandan ev hayvanlarına virüs bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu tekrarlamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü, ev hayvanlarına koronavirüs bulaştığına dair bir kanıtın olmadığını, ev hayvanlarının terk edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Hong Kong’da bugüne kadar 4’ü ölümle sonuçlanan 167 koronavirüslü hasta tespit edildi.


Son dakika haberleri: Canlı Blog - Kritik eşik aşıldı Vaka 200 bin, ölü sayısı 8 bin


VİRÜS ORTA ASYA'YA YAYILIYOR
06.10 : Orta Asya ülkesi Kırgızistan'da ilk corona virüs vakaları görüldü. Testleri pozitif çıkan üç Kırgızistan vatandaşının Suudi Arabistan'dan döndüğü bildiriliyor.

04.10 : Corona virüs salgınına karşı verdiği agresif savaşla dünyaya örnek gösterilen Güney Kore'de, belirlenen 93 yeni vakayla birlikte hastaların sayısı 8 bin 413'e yükseldi.

Son bir günde üç kişi öldü. Her gün 20 bini aşkın insanın Covid-19 testine sokulduğu Güney Kore'de bugüne kadar yalnızca 84 can kaybı gerçekleşti.

 Çin ana karasında virüsün yayılma hızı neredeyse durdu. Bugün 13 tanı konulduğunu bildiren Pekin yönetimi, 11 kişinin ise öldüğünü açıkladı.

Tespit edilen 13 yeni vakanın 12’sinin yurt dışı bağlantılı olduğu belirtildi. Böylece yurt dışı bağlantılı vakaların sayısı 155’e ulaştı. Diğer vaka da virüsün ortaya çıktığı yer olan Wuhan kentinde bulundu.

Çin’de bugüne kadar koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 80 bin 894'ü geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 bin 237.


Son dakika haberleri: Canlı Blog - Kritik eşik aşıldı Vaka 200 bin, ölü sayısı 8 bin


03.30 : Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ikinci kez koronavirüs testi yaptırdığını ve bu testin de bir önceki gibi negatif çıktığını söyledi.
Daha önce ekibinden bir kişide koronavirüs tespit edilmesi sebebiyle test yaptıran Bolsonaro’nun ofisinden yapılan açıklamada, hükümetinin OHAL kararı almasına izin vermesi için Kongre’ye başvuracağı belirtildi.

31 Aralık 2020’ye kadar sürmesi planlanan OHAL’le birlikte salgınla mücadele için mali hedeflerin değiştirilmesi ve bazı fonların kullanılabilmesi planlanıyor. Brezilya’da 349 kişide koronavirüs tespit edildi. 1 kişi hayatını kaybetti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.