Corona virüsü aşısının fiyatı belli oldu!

Corona virüsü aşısının fiyatı belli oldu!

Corona virüsü aşısının fiyatı belli oldu! Türkiye’de kaç paraya satılacak?

Tüm dünya virüse karşı aşı ve ilaç açıklaması yapılmasını bekliyordu.

Beklenen açıklama ABD merkezli Pfizer ve BioNTech şirketlerinden geldi. Şirket corona virüsüne karşı yüzde 90 koruyan aşı geliştirdi. Peki, aşının fiyatı ne kadar? Corona virüsü aşısı Türkiye’de kaç paraya satılacak?

Dünya genelinde corona virüsü vaka verilerini derleyerek yayınlayan, ‘Wordometer’ isimli internet sitesine göre, Covid-19 nedeniyle 1 milyon 271 bin 855 kişi hayatını kaybetti.

Tüm dünya corona virüsüne karşı geliştirilecek aşı ve ilaçlar hakkında güzel bir haber duymayı beklerken açıklama, Pfizer ve BioNTech şirketlerinden geldi. Henüz yasal onay almamış olan corona virüsü aşısının yüzde 90 koruma sağladığı bildirildi. Bu nedenle aşının ne kadar fiyata satılacağı merak ediliyordu.

Aşının fiyatlandırması hakkında açıklamada bulunan Alman BionTech firmasının strateji başkanı Ryan Richardson, “İnovasyonun sermaye ve yatırım gerektirdiğini kabul eden dengeli bir yaklaşım izlemeye çalıştık, bu nedenle aşımızı içinde bulunduğumuz durumu yansıtan tipik piyasa oranlarının çok altında fiyatlandırmayı planlıyoruz.

Dağıtım ve depolama gibi nedenlerden dolayı dünyanın belirli bölgelerinde farklı fiyatlandırma olmasını bekliyorum” ifadeleri kullandı.


 
Doz başına 160 TL
Öte yandan geçtiğimiz Temmuz ayında Pfizer ile ABD hükümetiyle 100 milyon doz aşı karşılığında 1,95 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. ABD’deki fiyatının yaklaşık olarak 39 dolar olan aşının doz fiyatı Türkiye’deki fiyatı 160 Türk lirası olarak hesaplanıyor. Ancak aşının Türkiye’de kaç paraya satılacağına dair resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.