Corona virüsü aşısından kaç kişi öldü?

Corona virüsü aşısından kaç kişi öldü?

Corona virüsü aşısından kaç kişi öldü?

Milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü salgınında, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer ve BioNTech aşı müjdesi vermişlerdi. Bu kapsamda İngiltere de geçtiğimiz günlerde aşının yaygın kullanımı için onay verildi. Aşı deneyi yapılan 38 bin kişiden ise 6’sının hayatını kaybettiği öğrenildi.

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsü salgınında aşı müjdeleri peş peşe verilmişti. ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanlarının Almanya’da kurduğu BioNTech’in geliştiridiği corona virüsü aşısının yüzde 95 etkili olduğu öğrenilmişti. Aşının yapıldığı 38 bin kişinin katıldığı deneyler ile ilgili ise rapor yayımlandı.
Corona virüsün yol açtığı normal ölüm oranıyla tutarlı
Buna göre, 38 bin kişinin katıldığı deneylerden 4’ü plasebo yani boş aşı grubundan olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birinin obezite ile damar sertliği yaşadığı ve ilk dozdan üç gün sonra hayatını kaybettiği bildirildi. FDA’dan yapılan açıklamada, bu ölümlerin koronavirüsün yol açtığı normal ölüm oranlarıyla tutarlı olduğunu açıklandı.


Öte yandan aşının 16 yaşından küçükler, gebe kadınlar ve bağışıklık problemi olan insanlarda kullanımının şuan tavsiye edilmediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.