CORONA aşısı vurulanlar yan etkileri Titreme

CORONA aşısı vurulanlar yan etkileri Titreme

KORONAVİRÜS AŞISINI VURDURANLAR ANLATIYOR! "TİTREMEKTEN DİŞİM KIRILDI!"

Koronavirüs aşısında insanlı deneylere başlayan Moderna ve Pfizer'in aşılarını vurulan gönüllüler deneyimlerini anlattı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hastalığının tedavisine adım adım yaklaşılıyor. Yapılan aşı çalışmalarının en umut vericilerinden olan Moderna ve Pfizer’in aşılarında da insanlı deneyler bir süredir devam ediyor. Ama aşının başarısı kadar yan etkileri de konuşulmakta. CNBC’nin üçü Moderna’nın çalışmasında ve ikisi Pfizer’in son aşama denemelerinde olmak üzere beş katılımcıyla yaptığı röportajlar, olası koronavirüs aşısı hakkında bilgi veriyor.

İKİNCİ DOZDAN SONRA YATAKTAN ÇIKAMADI
Utahlı 44 yaşında biyolog Hutchison, 18 Ağustos’ta ilk aşıyı yaptıktan sonra, düşük dereceli bir ateşle birkaç gün boyunca kendini biraz kötü hissetti.

İkinci aşıyı 15 Eylül’de bir klinikte yaptı. Sekiz saat sonra, 38 derece ateş, titreme, şiddetli baş ağrısı ve nefes darlığı ile yataktan çıkamadı. O gece neredeyse hiç uyumadı ve ateşi beş saat boyunca 37.7 derecenin üzerinde kaldı. İğneyi aldığı kolundaki ağrıyı “omzundaki bir kaz yumurtası” gibi hissettiğini söyledi.

İsimlerinin gizli kalmasını isteyen Moderna denemesine katılan diğer iki kişi de benzer yan etkiler bildirdi.

Benzer şekilde, Pfizer denemesindeki bir katılımcı beklediğinden daha şiddetli semptomlar yaşadığını söyledi.

DOZ DÜŞÜRÜLDÜ
Moderna ve Pfizer, aşılarının kas ağrısı, titreme ve baş ağrısı gibi hafif Covid-19 ile ilişkili semptomlara benzer yan etkilere neden olabileceğini kabul etti. Şirketler klinik denemelerde ilerledikçe, birkaç aşı üreticisi, daha şiddetli reaksiyon raporlarının ardından en yüksek dozlarını bıraktı.

Bulaşıcı hastalık uzmanı Florian Krammer, Twitter’da Moderna’nın birinci aşama denemesinde bildirilen yan etkilerin “tatsız ama tehlikeli değil” olarak niteledi. Çocukların ve hamile kadınların benzer semptomları yaşayıp yaşamayacağı ise henüz belli değil.

AŞIDAN SONRA DİNLEMEK ŞART
Moderna çalışmasındaki 50’li yaşlarda bir Kuzey Carolinalı kadın, ateşi olmadığını, ancak bir gün boyunca odaklanamayacak kadar kötü bir migren geçirdiğini söyledi.

Denek, ertesi gün Excedrin aldıktan sonra daha iyi hissederek uyandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.