CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce Şanlıurfa'da açıkladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce Şanlıurfa'da açıkladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce Şanlıurfa'da açıkladı

CHP’nin  cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda  önemli atılımlara imza atacağını belirterek,  “Elektrik fiyatlarını  düşüreceğiz. Hayvan sağılığı için kullanılan ilaçları bedava vereceğiz.  Çobanların sigorta primini devlet ödeyecek.” dedi. 

Muharrem İnce,  Şanlıurfa’da düzenlediği mitingde bölgeye gönül köprüsü  kurmak için geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı  seçilmesi durumunda önemli projelere imza atacağını  vurgulayan İnce,  “3B projemiz var. Bir barışacağız, iki ekonomik olarak  büyüyeceğiz, üç  adil bölüşeceğiz. Barış ekonomisi kuracağız.” ifadesini kullandı.CUBUK-140.jpg

İnce, Şanlıurfa’ya dünyanın en büyük İslami Bilimler Üniversitesini  kurmak istediğini belirterek, şöyle devam etti:“İnsanlarımıza  bir fizik öğretmeni olarak söz veriyorum, bu ülkenin  bütün evlatlarına  3 dil öğreteceğiz.

Birinci dil resmi dil Türkçe. Herkese  öğreteceğiz.  İkinci dil evinde konuştuğu, anasının dili, Kürtçe ise Kürtçe,   Arapça ise Arapça öğreteceğiz. Anası, babası evinde hangi dili kullanıyorsa  anasının dili dediğimiz dili öğreteceğiz. Üçüncüsü  İngilizce, Almanca, Fransızca,  İtalyanca, Rusça, Japonca, Çince…

Çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız, iyi  yetiştireceğiz.1,3 milyon hektar alanı suyla buluşturacağızEkonominin  büyümesi için Türkiye’nin hukuk devleti olması gerektiğini  vurgulayan  İnce, kimsenin dinine, diline, ırkına, mezhebine, kökenine,  cinsiyetine  bakılmamasını istedi.

İnce, şu değerlendirmelerde bulundu:“Elektrik fiyatlarını düşüreceğiz. Hayvan sağılığı için kullanılan  ilaçları bedava vereceğiz. Çobanların  sigorta primini devlet ödeyecek. Mazotu  çiftçiye 3 liradan vereceğiz. Dünyanın en büyük bölgesel kalkınma projelerinden  bir tanesi  GAP.

 1989’dan bu yana 100 milyar lira harcadık ama işin ilginci 120  milyar  lira geri aldık. Nereden geri aldık barajlardan elde ettiğimiz  elektrikten  geri aldık. Enerjide yüzde 80’ini tamamladık GAP’ın ama  sulamada yüzde 30’unu  tamamladık.

Hala GAP gibi büyük bir proje varken  Şanlıurfa’da kuyulardan su  çekiliyorsa bu devletin, hükümetin,  Erdoğan’ın ayıbıdır. Size sözüm olsun, 3 yıl  içerisinde 1,3 milyon  hektar alanı suyla buluşturacağız.  Ceylanpınar’ı damızlık  için, tohum ıslahı için Türkiye’nin, bölgenin gözbebeği yapacağız.”CUBUK-144.jpgİnce, 15 yılda 190 milyar  dolar tarımsal ithalat yapıldığını öne  sürerek, mercimeğin, buğdayın ana vatanının Türkiye olmasına rağmen mercimeğin   Kanada’dan, buğdayın  Rusya’dan alındığına işaret etti.“Silah sesi değil traktör sesi duyacağız”

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda çiftçilerin  borçlarının faizini  temmuz ayı bitmeden sileceğini belirterek, “Bu ülkenin  sınırlarında, Şanlıurfa’da,  Harran’da  silah sesi değil traktör sesi duyacağız.  Bana soruyorlar, ‘GAP’a para  bulacaksın, ucuz mazot vereceksin, ucuz elektrik,  gübre, yerli tohum,  çobana sigorta, hayvana ücretsiz ilaç… Bunları yapacaksın  da kaynak  nerede?’ Hemşehrim bin 150 odalı sarayda yaşıyor. Ben sarayda   yaşamayacağım. O saraya 2 milyar dolar para harcadı, Ben o sarayı  gençlere  bağışlayacağım.

Bilim yuvası olacak orası.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda 24 saat içinde Olağanüstü Hal’i  kaldıracağını iddia eden İnce, şunları kaydetti:Bütün  annelere sesleniyorum, çocuklarınızı iyi yetiştireceğiz. Yine  bir  köprü meselesi var, bayramda Demirel’in yaptığı köprü ücretsiz,  Erdoğan’ın  yaptığı köprü ücretli. Demirel’in yaptığı köprüden  gidiş-geliş 11 liraya  geçiyorsun. Erdoğan’ın yaptığı köprüden 114  gidiş, 114 geliş ödüyorsun.

Dünyada  sadece Türkiye’de olan bir şey var  mesela  Kolombiya’da,  Çin’de, Rusya’da fakirler  mutsuzdur, zenginler de mutludur değil mi?  Türkiye’de böyle değil Türkiye’de  fakirler de zenginler de mutsuz.  Zenginler malını Türkiye dışına kaçırıyor.  Gelecek korkusu var.”gatetevatan

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.