CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Trabzonlulara sitem etti

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Trabzonlulara sitem etti

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Trabzonlulara sitem etti ve ‘’Fındığı, çayı, nüfusu, şampiyonluğu, Gabar dağında oğlunu kaybetmişsin, AKP’ye yüzde 65 oy vermişsin. Bu Trabzon’a yakışmıyor’’ dedi.

Başbakan Erdoğan’a, ‘’Diktatör, çakma kabadayı, Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde susan, uçağı düşürüldüğünde sessiz kalan kabadayı’’ diye seslenen İnce, dünyanın hiçbir ülkesinde  kurucularına bu kadar hakaret eden bir topluluk bulunmadığını savundu, ‘’Alpaslan, Fatih, Atatürk zamanında da hain vardı. Bu ülkede hep yüzde 10 hain kontenjanı olur. Ama şimdi hain kontenjanı arttı’’ diye konuştu.muh.jpeg

İnce, Türkiye’de dine inananların ikiye ayrıldığını, kendileri gibi ‘’galu beladan beri Müslümanlarla, Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olmasından sonra Müslüman olanlar’’ bulunduğunu  söyledi. İnce, ‘’Bunların cibiliyetinde Atatürk düşmanlığı var. Türkiye’de Anayasa Mahkemesi, HSYK, YÖK, TÜBİTAK, hiçbir kurum yok. Bu ülkenin harbiyesi de, tıbbiyesi de, adliyesi de, zaptiyesi de işgal altında’’ diyerek şöyle konuştu:

‘’Türkiye, tıpkı Osmanlı’nın 1402-1413’teki gibi 2002’den bu yana fetret devri yaşıyor. Bunlar ABD ile pazarlık yaptılar. ABD dedi ki, Mısır, Libya, Irak, İran, Suriye’nin işini bitireceğim. Sen bana yardım edeceksin. Bun un karşılığında ben de sana yardım edeceğim Atatürk Cumhuriyeti’ni yok edeceksin. Türkiye’nin üzerine oynanan en büyük oyun budur.’’

 

İşte Muharrem İnce’nin konuşmasından diğer bazı başlıklar:

. Siyasi partiler bir elin beş parmağı gibidir. AKP başka yerden çıkmış 6. parmak.

. AKP ile CHP arasında bazı temel farklar vardır. Onlar ABD’den korkar biz Allah’tan. Biz yürümeyi severiz, onlar yürütmeyi. Onların adı aktır, bizim alnımız ak. Onlar ABD askerinin sağ salim dönmesi için dua eder, biz Mustafa Kemal ve şehitlerimiz için. Onlar Oslo’ya gider biz meclise. Onlar rant için cami yıkar, biz harp zamanı camiyi memleket için kullanırız.

 

 

CAMİ KAPATMA OLAYI

. Şu cami meselesini, biraz anlatayım. 2. Dünya savaşı dönemi. İsmet Paşa Trakya’yı güvenlik açısından boşaltırır. Trakya’da camilerin içine ot konur, otların içine de silah. Çünkü memleketin savunması için bu gereklidir. Olay bu iken ne diyorlar; camileri ahır yaptılar. İkinci örnek Niğde’den. Yine aynı dönem. İstanbul’daki, aralarında Hz. Muhammet’in kutsal emanetinin de bulunduğu çok değerli malzemeler Niğde Merkez Cami’ne konur. Kimse çalmasın diye başına da jandarma. Ama bunun için ne derler, jandarma koydular, camiye namaz için Müslümanları sokmuyorlar. Üçüncü örnek Konya Alaaddin caminden. Bu cami üç kez geçici olarak kapatıldı. Birisi Osmanlı döneminde, Birinci Dünya Savaşı’nda 14-18 arasında. İkincisi 20-22’de Kurtuluş Savaşı’nda, üçüncüsü  40’lı yıllarda İnönü döneminde 2. Dünya Savaşı’nda. Çünkü  merkezi yerde, asker alma merkezi olarak kullanıldı. Vatan savunması için üçü de doğruydu.

. Dindarlar var, onlara saygımız sonsuz. Dindar gibi görünenler var  Bir de dinden geçinenler var. Türkiye’de dine inananlar ikiye ayrılır. Bizim gibi galubeladan beri Müslüman olanlar, bir de Tayyip’ten beri, Müslüman olanlar.

. Cesur oalcağız.  Bir de maaşını zıkkımlanıp kenarda oturmayacağız.

. Deniz balığının üst dudağı uzundur. Dere balığının alt dudağı. Balık AKP’li, olursa dili uzundur, herşeyi götürür.

. AKP’lilerin en çok sevdiği hayvan fildir. Çünkü hortumu var.

 CHP ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİDİYOR,

Bolu Milletvekili Tanju Özcan da ‘’büyük şehir’’e değil  bütün ili belediye yapan ‘’bütün şehir’’ karşı olduklarını belirtti ve partisinin önümüzdeki hafta büyük şehir yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini açıkladı. Özcan, ‘’Bir anda binlerce köy mahalle olacak. Yüzlerce belde kapatılacak. Anayasa Mahkemesi’nin mevcut yapısından umutlu olmasak da mücadeleyi sürdürmeliyiz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.