Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü Açılıyor

Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü Açılıyor

Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü Açılıyor

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü’nün Atatürk Üniversitesinin Adalet Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde açılması yönünde Atatürk Üniversitesi ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden YÖK'e bir teklif verildi. Verilen teklif Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı açıklamalarında “Ceza ve Tevkif evlerinde barındırılan mahkûmların ihtiyaçlarını karşılayan ve bunların ıslahını sağlayarak topluma yeniden kazandırılmasına yardım eden ceza ve infaz koruma memurlarını kalifiye hale getirmek amacıyla bünyemizde bir bölüm açmayı uygun gördük.

Alacakları bu eğitim sayesinde hem mesleki kalite artacak hem de göreve başlayacak memurların aidiyet duygusuna sahip olmaları sağlanacaktır. Türkiye’de ilk defa Atatürk Üniversitesi bünyesinde açılacak olan bu bölümün ceza ve infaz koruma memurlarının yetişmesine de önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Rektör Çomaklı ilk etapta 500 öğrenci alımı yapılacağını belirterek bu bölümden mezun olan öğrencilere Adalet Bakanlığı’nca yapılacak olan memuriyete alım sınavlarında öncelik tanınacağını ve iş garantili bölüm haline geleceğini ifade etti. Konu ile ilgili olarak bu bölümün kurulması için 04 Kasım 2016 tarihinde Atatürk Üniversitesi Senatosu'ndan karar çıkarılıp onay için YÖK'e gönderilmişti.

Onay için YÖK'e gönderilen karar incelendi ve bir sonuca ulaştırıldı. YÖK, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Adalet Bakanlığı’nın görüşleri de dikkate alınarak uygun görülen Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümünün, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlayabileceğine karar verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.