Çalıkuşu Öğretmen Tayin istediğine pişman oldu

Çalıkuşu Öğretmen Tayin istediğine pişman oldu

Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Ortaköy'de 2 yıldan bu yana görev yaparken gazete ve televizyonlarda 'çalıkuşu' olarak haber olan öğretmen Sibel Garip, eş durumundan Bursa'ya tayin istedi.

   Köylülerin tayini durdurmak için harekete geçmesi, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne peş peşe dilekçe vermesi üzerine Sibel öğretmen, tayininin eğitim yılı sonuna katar durdurulmasını istedi. Bu istek kabul edilmeyince köylüler, sosyal medya üzerinden Sibel öğretmenin tayininin durduulması için kampanya başlattı.
Gürpınar İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Ortaköy'de özellikle kız çocuklarını okutulması için gösterdiği çaba ve köylülerin sosyal sorunlarının çözümüne yönelik yaptığı çalışmalar yapan, 2 derslik 85 öğrencili İlköğretim Okulu öğretmeni Sibel Garip, kısa sürede öğrenci ve öğretmenler tarafından sevildi. Başarılı kız ve erkek 12 öğrenciyi kendi çabaları ile ilk kez il dışında bir gezi kapsamında Ankara'ya götüren Sibel öğretmenin eş durumundan Bursa'ya tayin edilmesi köylüleri şoke etti.
Tayin haberinin duyulması üzerine köylüler okul önüne gelip öğretmenelerinin tayinin durdurulması için eylem yaptı, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak tayinin durdurulmasını istedi. Kendisine gösterilen sevgiden etkilenen öğretmen Sibel Garip, tayininin bu öğretim yılı tamamlanıncaya kadar durdurulmasını istedi. Ancak, bu istek kabul edilmedi.
Tayin durdurma isteği kabul edilmeyince önümüzdeki cuma günü köyden ayrılma hazırlığına başlayan öğretmen Sibel Garip'in köylerinde kalmasını isteyen öğrencileri ve köylüler, sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Sibel öğretmenin okulda yaptığı hizmetleri, köy için yaptığı çalışmaları klip haline getiren köylüler bunu internetteki sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştı.
 
Köylüler öğretmenlerinin başlattığı kampanyayla köye 2 ek derslik, çeşme, okulun bahçe duvarını yaptırdığını ve hala köy için projelerinin bulunduğunu anlattı. Eş durumundan tayini çıkan Sibel öğretmenin yıl sonuna kadar köylerinde kalması için her türlü girişimi yapacaklarını belirten köylüler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden seslerine kulak verilmesini istedi.
Sibel Garip'in öğrencileri, öğretmenlerinin kendilerini bırakıp gitmesi halinde okula gitmeyeceklerini belirterek gözyaşı döktü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.