Çağrı merkezleri için 25 bin istihdam

Çağrı merkezleri için 25 bin istihdam

Çağrı merkezleri için 25 bin istihdam

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve Doğu ve Güneydoğu illerinde özellikle 22 ili kapsayan ekonomi ve yatırım paketi açıklamasıyla çağrı merkezlerinde 20-25 kişiye istihdam fırsatı doğdu. Başbakan, ekonomi ve yatırım paketi ile anahtar teslim binalar yapılacağını ve her yıl 40 bin kişiye de ayrıca istihdam sağlanarak 80 fabrika kurulacağı belirtildi.

Doğu ve Güneydoğu illerinde kümeler halinde yapılacak cazibe merkezleri ile yatırımcıların önü açılacak ve yatırımcılar bu illere çekilecek. Yatırımcılara sağlanacak bir çok fırsat ile yer tahsisi sağlanacak ve gerekirse yatırımcıya fabrikası anahtar teslim edilecek. Her ilde kurulacak 10 fabrika ile sabit yatırımlara para harcanmayacağını belirten Yıldırım, 8 İlde yılda toplam 80 fabrikanın kurulacağını belirtti. Ortalama bu fabrikalar çağrı merkezleri istihdamı haricinde ek 40 bine yakın istihdam sağlayacak.

İşletme kredisi desteği ile 10 yıl sürecek destekler ilk yıl geri ödemesi olacak. Vade dört yıla kadar yayılabilecek. Üretim tesislerini de bu illere taşıyacaklar için destek verilecek. Çağrı merkezleri ile de 20 ila 25 bin civarında istihdam sağlanacağı belirtildi. 2015 yılına kadar dağa çıkan genç sayısında 10 kat azalma olduğu belirtildi. Bu ülkenin gençlerini kimseye yedirtilmeyeceğini belirten Başbakan Yıldırım istihdam ile bunun önüne büyük ölçüde geçilmeye devam edileceğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.