Bunu biliyor musunuz?.

Bunu biliyor musunuz?.

Bunu biliyor musunuz?.

Skimmerlar, hırsızların kartınızın üzerindeki manyetik bölümden bilgi çalmak için kullanılar bir cihazdır. Bu cihazları kartınızı soktuğunuz yere monte ederler, ve siz kartınızı kullandığınız anda tüm bilgileriniz hırsızların eline geçmiş olur.

Kart slotunda kayma, yerine oturmama, çizikler ve kırıklar varsa, dikkatli olun, tehlikede olabilirsiniz.

Tuş takımının üstündeki sahte tuş takımıda, hırsızların, şifrenizi çalmak için uyguladığı diğer bir yöntemdir. Bu cihazlar basılan kombinasyonları, içlerindeki hafızaya kaydeder ve hırsızlar gün sonunda bu cihazı yerinden söküp, bilgilerinizi çalmaya hızlı bir şekilde başlayabilirler.

Daha önce görmediğiniz, alışık olmadığınız fazladan bir/birkaç parça var ise o ATM'den uzak durun.

Gizli kameralar, siz şifrenizi yazarken bunu kayıt altına almak için kullanılır. Bu kameraların kullanıldığı genel noktalar: ATM'deki tuş takımının yanında, ekranın üst kısmında vb. yerler olabilir. Bazen okadar küçük olurlar ki ATM'deki minicik bir leke gibi gözükebilirler.

Çoğu kişi arabaya oturur oturmaz hiç düşünmeden klimayı çalıştırır. Peki ama bunun sizin ve etrafınızdakiler için gerçekten tehlikeli olabileceğini biliyor musunuz?

Bunun nedeni ise arabayı dışarıda bıraktığımız zaman camları kapamamızdır. Gölgede bıraktığımız zaman arabanın içinde 400 ila 800 mg benzİn birikir.

Camlar kapalı bir şekilde arabada oturduğunuz zaman benzen solursunuz. Bu da karaciğerinize, kemik dokularını ve böbrekleri etkiler. Organizmadan benzenin atılması çok uzun sürer.

Klima, soğuk hava üflemeye başlayana kadar, öncelikle içeride ısınan havayı ve beraberinde benzeni dışarı üfler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.