BULGARLAR GÜRCÜLER BAYRAM EDİYOR TÜRK LİRASI ERİYOR

BULGARLAR GÜRCÜLER BAYRAM EDİYOR TÜRK LİRASI ERİYOR

BULGARLAR GÜRCÜLER BAYRAM EDİYOR TÜRK LİRASI ERİYOR

Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Özellikle dolar ve euro’da ki inanılmaz yükseliş halk arasında en çok konuşulan konu haline geldi. Oysa ki Türk Lirası en çok değer kaybını komşumuz Bulgaristan’ın para birimi Leva karşısında yaşadı.

Türk Lirası karşısında aşırı değer kazanan Bulgar Levası iki ülke arasındaki turizm hareketini de etkiledi. Bulgaristan’a sıkça seyahat eden Türk turistler artık pahalılık nedeniyle bu ülkeyi programlarından çıkartırlarken, Bulgarlar akın akın Edirne’yi ziyaret ediyorlar ve alışveriş yapıyorlar. Bulgaristan’daki tur operatörleri her hafta sonu Çorlu ve Çerkezköy’de bulunan fabrikaların satış mağazalarına turlar düzenlemeye başladılar.

Paralarının değeri Türk lirası karşısında yaklaşık 4 kat artan Bulgarlar başta tekstil ürünleri olmak üzere gıda,temizlik ürünleri ve ilaç alışverişi yapıyorlar.

Yıllar önce ucuz olan Bulgaristan’ın artık pahalı bir ülke haline gelmesi Trakya’da yaşayan göçmenlerinde bu ülkeye seyahatlerini zorlaştırıyor. Yapılan araştırmalar Bulgaristan’dan Türkiye’ye çalışmak için gelen Bulgar vatandaşı sayısında da ciddi azalmalar olduğunu gösteriyor.

AYNI ŞEY GÜRCÜLER İÇİNDE GEÇERLİ.

2010 DA 1 TL 2 LARİ ALIRKEN ŞUAN 1 TL 0.6 LARİ ALABİLİYOR. TÜRK LİRASINI DEĞER KAYBI GÜRCÜ  PARASI LARİDE TAM % 150 KAYIP

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.