Bugün Doğudaki Okullarda Boykot Var!

Bugün Doğudaki Okullarda Boykot Var!

Sendika genel merkezinde gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, BDP Genel Başkanı Selahattin

Demirtaş'ın, Batman mitingdeki, “Salı günü hayatı durdurarak, kontakları ve iş yerlerimizi kapatarak, okula gitmeyerek taleplerimizi haykıralım” şeklindeki devlete ve kamu düzenine meydan okuyan sözlerine ilişkin, “Eğitim evrensel ve Anayasal bir haktır. Engellemek ise en masum ifadeyle çocuk istismarıdır” diye karşılık verdi.
 meb.jpg
Bu tür çağrıları çocukları şiddetin ve siyasi provokasyonun içerisine sokmaya dönük tavırlar olarak gördüklerini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Çocuklarımızın geleceğini siyasi ikballeri uğruna her fırsatta kullanmaktan çekinmeyenleri kınıyor ve bu talihsiz açıklamayı travmatik politik bir tavır olarak görüyorum. Eğitim anayasal bir haktır ve Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre de velayet hakkının kötüye kullanılması en masum ifadeyle çocuk istismarıdır” dedi.
 
Bölgede ortalama yüzde 21 oya sahip bir partinin kışkırtıcı boykot çağrısının saygısızlık olduğunu ve bölge halkı adına böyle bir karar alamayacağını kaydeden Gürkan Avcı, “Bölgedeki öğretmenlerimiz bütün güçleriyle çalışarak okulları açık tutacaktır. Velilerimiz çocuklarının geleceğini ve kendi geleceklerini düşünerek bu tip çağrılara sıcak bakmayacaktır. Halk böylesi beyhude bir boykota rıza göstermeyecektir. Okulları yakan, öğretmenleri kaçıran, çocukları okullardan uzaklaştıran, bölge halkının cahil kalması için her türlü istismar ve ajitasyonu kullanan bir çağrı inanıyorum ki halkımızca kahir ekseriyetle kabul görmeyecektir” diyerek sözlerine son verdi.
D. Eğitimciler Sendikası


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.