Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. 34 Personel Alıyor!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. 34 Personel Alıyor!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. 34 Personel Alıyor!

Türkiye Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınladığı ilan ile 34 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu.

BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA A.Ş. (BOTAŞ) Türkiye Cumhuriyeti ile Irak Cumhuriyeti Hükümetleri arasında 27.08.1973 tarihinde imzalanan Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması çerçevesinde Irak ham petrolünün İskenderun Körfezine taşınmasını gerçekleştirmek üzere, 7/7871 Sayılı Kararnameye istinaden 15.08.1974 tarihinde kurulmuştur. Bakanlar Kurulunun 08.02.1995 tarih ve 96/6526 sayılı kararıyla Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olarak yapılandırılmıştır. BOTAŞ, 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi, özel hukuk hükümlerine göre kurulmuş, anonim şirket statüsünde bir Kamu İktisadi Teşebbüsüdür.

Sermayesinin tamamı T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na ait, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan BOTAŞ, boru hatları ile petrol taşımacılığının yanı sıra doğal gaz taşımacılığı, dağıtımı, ithalatı, depolanması, pazarlanması, ticareti ve ihracatı alanlarında faaliyet göstermektedir.

İlana başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacaktır. Aynı zamanda Devlet Personel Başkannlıpı web sitesindende ilana ulaşabilirsiniz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.