Binlerce öğretmene cephe yolu mu göründü?

Binlerce öğretmene cephe yolu mu göründü?

Milli Eğitim Bakanlığı il milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek okullarda görev yapanların seferberlik bilgilerinin kendilerine gönderilmesini istedi. Peki bu ne anlama geliyor?

Daha önce sağlık kurumlarında çalışanların seferberlik bilgileri de istenmişti.
MSB, Milli Eğitim Bakanlığı'na okullarda görev yapanların seferberlik bilgilerinin bir an önce bildirilmesi için bir yazı gönderdi.
Bu yazı üzerine harekete geçen bakanlık, 28 Aralık 2012'de, il milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak, ‘2013 yılı için yedeklik yoklaması, sefer görev emri ve erteleme işlemlerinin' mevzuata uygun olarak kendilerine bildirilmesini istedi.
 mebbb.jpg
BİLDİRİ OKULLARA ULAŞTI
Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Ocak'ta tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, ilçelerdeki tüm resmi okullarda görev yapan tüm kadrolu öğretmen, idareci de dahil tüm erkek personel içersinden sefer görev emri olanların kendilerine bildirilmesi istendi.
Milli Eğitim Müdürü Muammmer Yıldız tarafından gönderilen yazıda, cevabın 1 ay içinde bildirilmesi de istendi. İlçe milli eğitim müdürlüklerinin okullara ulaştırdığı yazılar idareler tarafından işleme konuldu. Çekmeköy ve Bahçelievler'de görev yapan eğitimciler, seferberlik bilgilerinin istendiğini doğruladı.
İLK KEZ YAPILIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce böyle bir uygulama yapmadığı, önceki yıllarda okullardan, sadece görev yapan personelin askerlik durumlarıyla ilgili bilgi istendiği, ancak ilk kez seferberlik bilgilerinin de istendiğini belirtildi.
ÖĞRETMENLER SEFERBERLİĞE Mİ ÇAĞRILIYOR?
Milli Savunma Bakanlığı'nın belgelerinde seferbirlik emri şu şekilde tanımlanıyor: “Sefer görev emri, sefer görevi verilen yedek personelin seferberlik ve savaş halinde nereye gideceğini, ne kadar zaman içinde birliğine katılacağını ve katılacağı birliğin kapalı adını bildiren ve kendilerine barışta verilen bir belgedir. Yedek personele; sınıf, rütbe, branş ve ihtisas kod numarası esas alınarak muvazzaflık döneminde yetiştirildiği görevlere uygun sefer görevi verilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.