BEKÇİ OLMAK ÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ?

BEKÇİ OLMAK ÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ?

BEKÇİ OLMAK ÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamada kolluk kuvvetlerine destek olma amacı ile "Çarşı ve Mahalle Bekçileri" teşkilatı güçlendirilecek. Bu kapsamda halihazırda 5 bin 392 olan kadro sayısı kademeli olarak artırılacak. Sonraki süreçte 7 bin yeni bekçi için kadro tahsisinin ardından ise valilikler vatandaşları internet siteleri üzerinden bilgilendirecek. Doğu Anadolu'daki illerin ardından ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay için bekçi alımı yapılacak.

BEKÇİ OLMAK ÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ?

İSTENEN BELGELER ve ŞARTLAR

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımına başvuru yapacak olan adaylardan Türk vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olması ve başvuru yaptıkları illerde en az bir yıl ikamet etme şartı aranıyor. Ayrıca başvuru yapacak olan adayların 30 yaşından büyük olmama, görev yapmasına engel bir hastalığı bulunmaması, ağır hapis cezası veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama şartları aranmaktadır.

Şartları taşıyan adayların ilk olarak sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Sözlü sınavda başarılı olanlar yazılı sınava girme hakkı bulacaklar. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri ise iptal edilecek.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi adayları başvurularını sadece bir ilçe kaymakamlığına yapacaklardır. Aday bekçi olmaya hak kazandığında başvuru yaptığı ilçe kadrosuna atanacaklardır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların çarşı ve mahalle bekçiliği yapmaya mani hallerinin olup olmadığı araştırılacaktır. Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Sözlü sınav sonuçları ise başvurunun kabul edildiği ilçe kaymakamlığının internet adresinden ilan edilecek.

Yazılı sınavda adaylara Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden hazırlanan sorular yöneltilecek.

Aday listesine giren isteklilerden yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü devlet hastanesinden alacakları Sağlık Kurul Raporlarını ilgili emniyet birimlerine teslim edecek. Bu adaylardan bekçiliğe girmeye elverişli olanlar vali veya kaymakam onayı ile aday memur olarak atanacaklardır.

7 BİN BEKÇİ ALIMI İLAN EDİLDİĞİ ANDA MEMURLARAHABER.COM DA OLACAK BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.