Balayında Corınavirüs bulaştı

Balayında Corınavirüs bulaştı

Balayına çıkmışlardı, her şey çok güzel giderken bir anda kabusu yaşadılar

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınında korkutan sayılar gittikeç artarken, Japonya’da karantinaya alınan dev gemiden de kötü haber geldi. Yolcuların 'cehennem' olarak tasvir ettiği gemide vaka sayısı 61'e çıktı. Yolcular odalarına kilitlendi, geminin kontrolü askerlere geçti.

Japonya’da karantinaya alınan dev gemiden kötü haber geldi. Yolcuların 'cehennem' olarak tasvir ettiği gemide vaka sayısı 61'e yükseldi.

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle önlemlerin arttırıldığı Çin’de toplam ölü sayısı 636'ya ulaşırken, önceki gün 24 saat içinde 73 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 694 kişiye ise yeni teşhis konuldu.


Dünya genelinde de vaka sayısı gittikçe yükselirken, Japonya’da karantina altında tutulan Diamond Princess isimli gemideki 41 yolcuda daha virüs tespit edildi.

Böylece gemideki hasta sayısı 61'e yükseldi. 3 bin 700 yolcu ve mürettebatı ile en az 2 hafta karantina altında kalacak olan gemideki Olivia Capodicasa isimli yolcu gemideki koşulları ‘cehennem’ olarak tanımladı.

Geminin içerisindeki yolcular sosyal medya üzerinden fotoğraflar ve videolar paylaşıyor.

Görüntülerde özel giysili ekiplerin boş koridorlarda bir yerden bir yere koştukları görülüyor.

Yolcuların bazıları sosyal medya üzerinden karantinadaki gemide yapılan testlerin ne olduğunu anlattı.

Kabinlere gelen sağlık görevlilerinin ateşlerini ölçtüklerini, öksürme, ağrı gibi semptomşları olup olmadıklarının sorulduğunu ve ateş düşürücü içip içmediklerinin merak edildiğini ifade etti.

Gemideki yolculardan biri olan Olivia Capodicasa, geminin karantinaya alındığında büyükannesiyle birlikte yolculuğunun son gecesindeydi.

Gemideki yolculardan biri olan Olivia Capodicasa, geminin karantinaya alındığında büyükannesiyle birlikte yolculuğunun son gecesindeydi.


Wolverhampton'da yaşayan İngiliz turist Alan Steele, çiçeği burnunda eşiyle birlikte Diamond Princess gemisinde balayındaydı. Steele, son derece keyifli bir tatil geçirirken, ölümcül virüs nedeniyle gemi karantinaya alındı.

Yeni evli adamın koronavirüs testi pozitif çıktı. Karısı Wendy'de ise virüs tespit edilmedi. Sosyal medyadan bir mesaj paylaşan Alan Steele, hastalık belirtisi göstermediğini, potansiyel taşıyıcı olduğunu ve hastaneye götürüldüğünü bildirdi.

Japonya karantinadaki yolculara yardım için 40 asker gönderiyor. Gemide görev alacak personelin, odalarından çıkmalarına izin verilmeyen yolculara yemek servis etme ve ihtiyaç duyulan malzemeleri gemiye ulaştırma gibi görevlerde destek sağlayacağı ifade edildi.

Geminin içerisinde bulunan İngiliz çift Facebook hesaplarına yükledikleri videoda, deniz suyunun içme suyuna dönüştürüldüğü ve bu suyun da yemeklerde kullanıldığını açıkladı.

Çift, "Şu an gerçek anlamda karantinadayız, hem de bir geminin içerisinde sanırım buradan bir hastaneye de götürülmeyeceğiz. Enfekte olan 10 kişi hastanelere götürülecek ama biz burada kabinlerde sıkışıp kaldık. İnsülin kullanmam gerekiyor umarım yetersiz gıda nedeniyle komaya girmem çünkü gemide kimse hizmet etmiyor" ifadelerini kullandı.

Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, enfekte olanların tıbbi bir tesise taşınacağını, kalan binlerce kişinin ise 14 gün boyunca Carnival Corp gemisinde karantinaya alınacağını açıkladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kato, "Yolcuların ve mürettebatın sağlığına dikkat etmek ve virüsün yayılmasını önlemek için her türlü çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Geminin dışından çekilen karelerde onlarca sağlık görevlisinin yoğun bir biçimde çalıştığı görülüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.