Bakanlar Kurulu Yeni Memur Alımları İçin Toplanmalıdır

Bakanlar Kurulu Yeni Memur Alımları İçin Toplanmalıdır

Bakanlar Kurulu Yeni Memur Alımları İçin Toplanmalıdır

Daha önceki haberlerimizde Devlet Personel Başkanlığı’nın toplam 50 bin 630 atama kontenjanı açtığını belirtmiştik. Bunların içerisinde en çok kontenjana sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ydı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı da kendilerine verilen 39 bin 500 kontenjanın hepsini doldurdu. Diğer bakanlıkların da yaptığı atama sayıları ve 2016 KPSS/1 atama sayısal bilgileri hesaplandığı zaman boş kalan kontenjanların olduğu görüldü. Fakat bu kontenjanlar, atama yapmak için yeterli bir sayı teşkil edemedi.

Böyle bir durumda Bakanlar Kurulu açıktan atama veya merkezi atama izni vererek yeni atamaların önünü açabilir. Toplamda 70 bin memur atama yapılmasına izin vererek bu yılki dolan kontenjandan dolayı atama yapılamamasının önüne geçmiş olur.

Toplam hesaplamalar yapıldığında 966 kontenjanın boş kaldığını görülüyor. Fakat bu sayı yeni memur atamaları için yeterli değildir. Bakanlar Kurulu’nun bu konu hakkında acilen toplanarak, yeni düzenlenecek olan Kanun Hükmünde Kararname ile 70 bin memur atamasının yapılmasına izin vermesini istiyoruz. 2016 KPSS/2 ile yapılacak olan atamaların sayısını Bakanlar Kurulu acil olarak belirlemeli ve yeni memur alımlarının önünü açmalıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.