Bakan müjdeyi verdi, yeni yönetmelikle geliyor!

Bakan müjdeyi verdi, yeni yönetmelikle geliyor!

Kadın-erkek ayrımı yok, bu şartlara sahip olanlar isterlerse yarım gün çalışabilecek

Yönetmelik kapsamında işçiler gibi memurlar da, çocukları ilkokul yaşına gelene kadar isterlerse yarım gün çalışma hakkına sahip olacak. Yönetmelikte anne-baba ayrımı da yok. 

Bu haberi okuduğumda yurt dışında yaşan bir anneyle yaptığım sohbet geldi aklıma. Çocukları anaokulu çağına geldikten sonra tekrar iş hayatına dönmeye karar vermiş, uluslararası bir firmada çalışmaya başlamıştı. İşe girerken yarı zamanlı çalışmak üzere anlaştığını, böylelikle sabahları çocukları okula bırakıp, öğleden sonra da alabildiğini söylemişti. Ben de ağzım açık, hayranlıkla dinlemiştim. 

İşin özü; bu tür uygulamaları gayet medeni buluyor ve sonuna kadar destekliyorum. 

 

 

 

Çalışan kadın nüfusunun artması bir ülkenin ekonomik kalkınması ve toplumsal gelişimi açısından önemli bir konu. Ama günümüzde çalışan anneler çoğu zaman işi ve çocuğu arasında sıkışıp kalıyor ve kendince bir çözüm yolu bulmak durumunda kalıyor. 

“Çocuğa kim bakacak, iyi bir bakıcı nasıl bulurum, anaokulu çağı gelince okula kim bırakacak, okuldan kim alacak, servisle geliyorsa kim karşılayacak, hasta olursa kim bakacak?” 

Anne-babanın böyle uzayıp giden sorunlar listesi oluyor. Haliyle hem işi, hem anneliği hakkıyla yapmak zorlaşıyor. Bu zorlanma hem kadını, hem erkeği, hem de çocuğu mutsuz ediyor. 

İşte bu nedenle bu uygulamalar çocuklu ailelere rahat bir nefes aldırıyor, ailenin üzerindeki görünmeyen baskıyı hafifletiyor. 

Sonuçta bir ülkenin geleceği çocuk demek. Çocuğun sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için tercihen annenin çocuğuna bakması, sağlıklı bir nesil için önemli bir ihtiyaç. Sağlıklı ve iyi yetişmiş bir nesil de içinde yaşadığı toplumu büyüten destekleyici bir güç. 

Bu nedenle özellikle devletin bu tür uygulamaları çok ama çok önemli!

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.