Bakan İsmet Yılmaz’dan çok ÖNEMLİ açıklamalar

Bakan İsmet Yılmaz’dan çok ÖNEMLİ açıklamalar

Bakan İsmet Yılmaz’dan çok ÖNEMLİ açıklamalar

Bilindiği üzere 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrasında FETÖ/PDY terör örgütüne karşı yapılan soruşturmalar kapsamında 1029 özel okulun kapatılmasına karar verilmişti ve bu okullar devlete geçerek 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazırlanacağı Bakan İsmet Yılmaz tarafından da dile getirildi. Açılacak yeni okullarda hangi öğretmenlerin görev alacağı ise henüz belli değil. Çünkü MEB’de yoğun bir çalışma söz konusu ve bu okullar ile meslekten atılan öğretmenlerin boşalan normlarına özellikle eş durumu yapılmayan öğretmenlerin getirilmesi gündemde.

Bakan İsmet Yılmaz şu an toplam 37 bin 793 öğretmenin FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alındığını belirtti. Ayrıca 2 Eylül’de yayımlanan 672 sayılı KHK ile de 28 bin 163 öğretmen meslekten ihraç edildi. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım da 14 bin öğretmenin PKK  terör örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görev verilmeyeceğini ve açığa alınacaklarını belirtmişti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da belirttiği üzere şu an yeni eğitim öğretim yılında açılacak özel okullarla birlikte aşırı sayıda öğretmene ihtiyaç olacaktır ve bu ihtiyaç da ne norm fazlası öğretmenlerle ne de yeni alımlarla yapılabilecektir. 15 bin sözleşmeli öğretmen ve 5 bin sözleşmeli dershane öğretmeni ile kapanamayacak. Olan bu boşluk için çözüm bellidir.

MEB yetkililerinden sırada beklenen en önemli açıklamalardan biri de iller arası, il içi ve eş durumu mağduriyetlerinin giderilmesidir. Dolayısıyla Bakan İsmet Yılmaz’ın MEB’de yeni Bakan olmasından dolayı MEB Müsteşarlarına büyük görev düşüyor. Yeni eğitim öğretim yılına daha başlamadan eksiklerin giderilmesi açısından adımların Bayram öncesinde bu kapsamda atılması beklenmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.