Bakan Açıklaması İle 10 Bin Polis Memuru Alımı Şartları Örtüşmüyor

Bakan Açıklaması İle 10 Bin Polis Memuru Alımı Şartları Örtüşmüyor

Bakan Açıklaması İle 10 Bin Polis Memuru Alımı Şartları Örtüşmüyor

İçişleri Bakanı Bakanı Efkan Ala Ülke TV de katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Ala yaptığı açıklamada 10 bin polis ve 10 bin de özel harekat polisi olmak üzere 20 bin alım yapılacağını bildirdi.

7 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanan 10 bin Polis Memuru alımı için Lise ve üniversite mezunu şu ana kadar toplam 66 bine yakın başvuru olduğunu, KPSS puanı 60 ve üstü puan alanların değerlendirileceğini aktardı.

Ayrıca 10 bin özel harekat polisi alımı için ilan yayınlanacağını söyleyen Bakan Ala, özel harekat polisi alımlarında KPSS şartı aranmayacağını ancak başvurularda askerliğini yapmış olma şartı olacağını aktardı. Bakan Ala "Özel harekat polisleri için fiziki kapasite ve yapılabilirlik kıstas olacak. Çok sayıda başvuru olsun içinden seçelim istiyoruz. Bu yüzden KPSS şartı koymadık" dedi.

Bakanın 10 POMEM alımı için lise ve üniversite mezunu 66 bin başvuru geldiği yönünde ki açıklamanın bir yanlış bilgilendirme olduğu kanaatindeyiz. Zira Polis Memuru alımlarında en az lisans mezunu olmak şart. Başvuruların 19 Ağustos 2016 tarihinde biteceği 10 Bin Polis Memuru alımı için lise mezunlarının başvurusu alınacak mı konu hakkında ek bir açıklama bulunmamaktadır.

10 Bin Polis Memuru alımı ilanı için tıklayınız 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum