Bahçeli’den Erken Seçim ve Parlamanter Sistem Açıklaması

Bahçeli’den Erken Seçim ve Parlamanter Sistem Açıklaması

Bahçeli’den Erken Seçim ve Parlamanter Sistem Açıklaması geldi

Son dakika..Bahçeli’den Erken Seçim ve Parlamanter Sistem Açıklaması

Yunanistan Türkiye’nin itirazlarına rağmen uluslararası hukuk çerçevesinde ahdi taahhütlerini ve antlaşmaları
Reklamlar
hiçe sayıp Doğu Ege Adalarının silahsızlandırılmış statüsüne aykırı hareket etmektedir. Yunan yönetimi Meis adasından dolayı haksız ve hayasız şekilde 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı talep ederken, Türkiye’yi Akdeniz’de durdurmaya, Akdeniz’i Türkiye’ye kapatmaya kalkışmaktadır.

KAĞITTAN KAPLANLIK

* Meis adasının Türkiye’ye uzaklığı 2 km’dir. Bu adanın Yunanistan ana karasına mesafesi ise 580 kilometredir. Yunanistan’ın Ege’de alçakça işgal ettiği adalardan, adacıklardan ve kayalıklardan derhal çekilmesi, adaları silah ve askerden arındırması, Akdeniz’deki tahriklerine son vermesi çok tehlikeli kapışma ve kutuplaşmaların önlenmesi açısından mecburiyettir.

* Ege’de var olan statüko yeni baştan değerlendirilmelidir. Türkiye ile Yunanistan arasında uzun yıllardır devamedegelen deniz sınırı sorunu, hava sahası ve kıta sahanlığı anlaşmazlıklarıyla coğrafi formasyonlardaki ihtilaflar siyaset ve diplomasinin imkanlarıyla masaya yatırılmalıdır. Yunanistan hiç kimseye güvenip de kağıttan kaplanlık yapmamalıdır.

KARA DELİK VURGUSU

* Türk milleti korsan ve düşman niyetleri yeri gelirse nefesiyle, yeri gelirse kanıyla, canıyla bertaraf edecektir. Uluslararası hukuka uygun, komşuluk ahlakına bihakkın riayet eden anlaşma, görüşme ve mutabakatlarla kronik sorunların çözümü mümkün ve muhtemeldir. Yunanistan derinleşen krizlerin yatışmasına, sertleşen ilişkilerin yumuşamasına hizmet yerine destek olursa bizatihi kendisi zarar görecektir.

* Türkiye’nin kıta sahanlığına sırt dönmesi, mavi vatanından ödün vermesi, tehditlere tamam demesi akla ziyan bir beklentidir. Marmaris’ten Bingazi’ye çekilmiş milli hattın tartışmaya açılması, imzalanıp Birleşmiş Milletlere tescil ettirilen Münhasır Ekonomik Bölge Muhtırasından en küçük taviz istiklalimizde kara delikler açacaktır.

* Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’in ibadete açılmasını bir türlü hazmedemeyen bu ülkenin tarih sayfalarındaki rezil hallerini bir kez daha gözden geçirmesi ikaz ve ihtarımızdır. Türkiye egemenlik haklarını cesaretle savunacaktır. Mısır’ın da Yunanistan ile kurduğu sarsak ilişkiyi tekrar gözden geçirmesi samimi dileğimizdir.

ATEŞ ÇEMBERİ BENZETMESİ

“Ülkemiz bir ateş çemberi altındadır” iddiasında bulunan Bahçeli, Güney Kafkasya’da Ermenistan sorununun gittikçe karmaşık bir hal aldığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

* Belarus’ta seçimlerin yapılmasına rağmen sokaklar hareketli, halkın bir kesimi dış tazyiklerin de etkisiyle toplu gösteri halindedir. Dış politikada bunlar oluyorken Türkiye’yi Lübnan’a dönüştürme gayreti, Suriye’ye çevirme gayesi, milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu zedeleyecek teşebbüslerde bulunma gafleti hain bir niyet olarak karşımızdadır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.