Aylık 2409 TL Maaşla 2 Bin Personel Alımı Yapılacak

Aylık 2409 TL Maaşla 2 Bin Personel Alımı Yapılacak

Aylık 2409 TL Maaşla 2 Bin Personel Alımı Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği için harekete geçen hükümet, birçok alanda olduğu gibi sağlık sektöründe istihdam açmaya devam ediyor.

Bu yılın Eylül ayı sonuna kadar 2000 yardımcı eczacı istihdam edilecek. Yardımcı Eczacıların net maaşı 2405 TL'den düşük olamayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği arasında geçtiğimiz hafta imzalanan protokolde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Eylül 2018'e kadar 2000 yardımcı eczacı istihdam edileceğini duyurdu..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile 2018 yılının Eylül ayına kadar 2 bin yardımcı eczacı alımı yapılacak. 

2409 TL MAAŞLA 2 BİN PERSONEL ALINACAK

Bu düzenleme kanunla belirtildi. Bu düzenlemeye göre alınacak olan yardımcı eczacılara asgari ücretin bir buçuk katı yanı 2409 TL maaş verilecek. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Çolak bu uygulama hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

TEB BAŞKANI ÇOLAK AÇIKLAMA YAPTI
 

TEB Başkanı Çolak konu ile ilgili açıklamalarında yardımcı eczacıların alacağı maaşın kanunla belirlendiğini belirtti ve düzenlemenin mesleki gelişime katkı sağlayacağını, istihdamı teşvik edeceğini ifade etti. Ayrıca Türk Eczacıları Birliği Çolak açıklamalarının devamında uygulamanın eczacılık kalitesini arttıracağını, halk sağlığını koruyacağını ve vatandaşın daha iyi hizmet alması konusunda da yardımcı olacağını belirtti. 

YARCIMCI ECZACI NE DEMEK?

Konu ile ilgili olarak Sabah Gazetesinin haberine göre 2018 yılından itibaren kanun ile eczacılık fakültesinden mezun olacaklara 1 yıl süreyle yardımcı eczacılık yapma şartı getirildi. Bu kanunda yardımcı eczacı şöyle tanımlanıyor:

"2013 ve daha sonraki yıllarda eczacılık fakültesinde okumaya hak kazanmış olup mezun olduktan sonra serbest eczane açmak veya serbest eczanelerde mesul müdür olarak çalışmak için en az bir yıl müddetle hizmet sözleşmesine bağlı olarak mesul müdür eczacı ile birlikte serbest eczanelerde veya hastane eczanelerinde çalışan eczacı"takvim

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.