ATANAN ÖĞRETMENLER ŞİMDİ NE YAPACAK?

ATANAN ÖĞRETMENLER ŞİMDİ NE YAPACAK?

09-10 EYLÜL 2013 ATAMA SONUÇLARI BELLİ OLDUKTAN SONRA NE YAPACAĞIZ?

-Değerli arkadaşlar atama sonucunuzu ekranda gördükten sonra her birinizin atama kararnamesi atandığınız ilin milli eğitim müdürlüğüne elektronik ortamda gönderilecektir.
Bu şu anlama gelmektedir; ilçeye de atansanız öncelikle il milli eğitim müdürlüklerinde işlemlerinizi yaptıracaksınız.
-MEB sizin elektronik başvuru formunda belirttiğiniz mail adresinize ayrıca atandığınıza dair tebligat yazısı gönderecektir.(Bu tebligatı beklemenize gerek yok.)
-11 Eylül 2013 tarihi itibari ile atandığınız il milli eğitim müdürlüklerine son altı ay içerisinde çekilmiş iki adet fotoğraf, mal bildirim beyannamesi (il milli eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir.), elektronik başvuru formunun onaylı örneği (tercihlerinizi onaylattıktan sonra size verilen belge.) ve nüfus cüzdanı ile işlemlerinizi yaptırabileceksiniz.
-İl milli eğitim müdürlüğüne kararnamenizi aldıktan sonra atandığınız okula giderek kararnamenizi teslim ediyorsunuz. Kararnamenizi aldıktan sonra göreve başlamış sayılırsınız. Daha sonra da okulunuzun bağlı bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüklerine giderek sizden istenecek olan maaşı alacağınız banka hesap numarasını ve diğer evrakları sunuyorsunuz.
 
-Resmi olarak okulda işe başladıktan sonra MEB tarafından atandığınız ilçede başlatılacak olan oryantasyon eğitim programına katılıyorsunuz. 
 
-Atandığınız bölgelere erken gitmenizin size sağlayacağı en önemli yarar oryantasyon programını aradan çıkartmanız ve maaşınızın hemen işlemeye başlamasıdır.
 
-11 Eylül itibari ile göreve başlayan arkadaşların normalde 15 eylül itibari ile maaş almaları gerekmektedir. Ancak burada iller hatta ilçeler arasından farklı uygulamalar olabilmektedir.
 
Bazı ilçeler ek bordro düzenleyerek hemen maaş almanızı sağlarken bazıları size ekim ayının 15 inde maaş verecektir.
Ekim ayının 15 ine maaşı sarkan öğretmenler ise yaklaşık 4800 tl maaşı alabileceklerdir.
-Öğretmenler ilk zamlı maaşlarını ise Ocak ayının 15'inde net 123 Tl taban aylıklarına 75 Tl olmak üzere 198 TL olarak alacaklardır.
 
-Atanan tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını dilerken; atanamayan arkadaşlarımızın en kısa sürede diledikleri hedefe ulaşmalarını canı gönülden isterim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.