Atanamayan öğretmenlere yeni iş kapısı

Atanamayan öğretmenlere yeni iş kapısı

Atanamayan öğretmenlere yeni iş kapısı Bakanlık Hesap Uzmanları ve Maliye Teftiş Kurulu başta olmak üzere köklü kurullarını sonlandırarak radikal bir karar almıştı.

Şimdi de yeni dönemde öğretmen olarak atanamayanlara yeni bir iş kapısı açıyor.
Resmi Gazete’nin 27 Mart tarihli sayısındaMaliye Bakanlığı’nın Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikler yayımlandı.
 
Değişiklik kapsamında fizik,kimya ve biyoloji öğretmenleri vergi müfettişliği yapabilecek.
 
Yeni yönetmeliğe göre bugüne kadar Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden alınarak yetiştirilen müfettişler için artık böyle bir şart aranmayacak.
 
Değişiklikle Fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliği yükseköğretim kurulu’nca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirenler de vergi müfettişi olabilecekler.
 
Vergi müfettişliği kadrolarının yüzde 25′i de bu bölüm mezunlarına ayrılacak.
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle, sınav kurulunda yer alan vergi müfettişlerinin ”en az 8 yıl” görev yapmış olmaları şartı aranmayacak. Yeni alınan kararlar doğrultusunda Vergi Müfettişliğiyle ilgili sınavın yazılı kısmı, ÖSYM’ye yaptırılacak.
 
Daha önce bu sınava ikinci kez katılmak mümkün değildi. Şimdi Vergi müfettişliği sınavına ikinci kez katılabilme olanağı da getirildi. Üstelik sözlü sınavın, yazılı sınav konularından yapılması şartı da yürürlükten kaldırıldı.
 
SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?
 
Eğitim, fen ve edebiyat fakültesi mezunlarının merakla beklediği vergi müfettişliği sınavı 28 Eylül’de yapılacak. Vergi Denetim Kurulu (VDK) eylül ayında iki sınav yapacak.
 
İlk sınav 7 Eylül’de yapılacak ve 1.500 kişi alınacak.
 
Bu sınav Siyasal, iktisat, işletme mezunları için olacak.
 
28 Eylül’de yapılacak sınava Fen, Edebiyat fakültesi mezunları girebilecek. Sınav için ise 150 lira ödenecek.
İsteyen kredi kartı ile de ödeme yapabilecek. KPSS’ye girenlerden herhangi bir puan türünden 80 ve üzeri puan alanlar vergi müfettişliği sınavına katılabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum