AŞIDA KRİTİK GELİŞME!

AŞIDA KRİTİK GELİŞME!

AŞIDA KRİTİK GELİŞME! DÜNYA NEFESİNİ TUTTU ORADAN GELECEK HABERİ BEKLİYOR!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüs ile mücadele kapsamında geliştirilen aşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koronavirüs aşı çalışmalarının geliştirilmeye çalışılması üzerine Reuters'in bugün duyurduğu son dakika haberi ile müjdeyi verdi. 

 

Reuters’ın haberinden alınan son dakika haberine göre 200 katılımcıyla çalışılan koronavirüs aşısı için 2. aşamaya geçildiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADILAR
Reuters’ın haberine göre, Çinli bilim insanlarının üzerinde çalıştığı 6 aşıdan biri için faz-2 insan deneylerine başlandı. Enstitünün bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada birinci aşama tamamlandı ve ikinci deney aşamasına geçildiği duyuruldu.

Aşı çalışmasının ikinci aşamasında aşının dozajı belirlenecek ve aşının sağlıklı insanlarda bağışıklığı güvenli bir şekilde oluşturup oluşturamayacağına bakılacak.


Çin’deki enstitünün duyurusuna göre uzmanlar koronavirüs aşısının bu yıl hazır olması ve Çin’in gelecekteki aşı stoklarına girmesi için bir bitkinin kullanılacağını belirtti. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi başkanı Gao Fu, geçen ay, 2020 yılının sonunda, acil durumlar için özel gereksinimi olan insanlarda deneysel aşıların kullanılabileceğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.