Asgari ücretliler Ayda 388 lira ödeyerek ev sahibi olacaksınız

Asgari ücretliler Ayda 388 lira ödeyerek ev sahibi olacaksınız

Asgari ücretliler Ayda 388 lira ödeyerek ev sahibi olacaksınız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, asgari ücretlilere ev sahibi olma fırsatı sunacaklarını açıkladı. Askeri ücretli olarak çalışanların ayda 388 lira ödeyerek ev sahibi olma fırsatı hakkında bilgi veren Bakan Kurum, 50 bin konutluk sosyal konut projesi inşa ettiklerini ve bugüne kadar 25 bin 197 kişinin başvurduğunu bildirdi. Bakan Kurum, asgari ücrelilere sunulan ucuz ev alma fırsatı ile ilgili başvuruların 19 Nisan 2019'a kadar devam edeceğini söyledi. 

Eskişehir 'de İl Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı 'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Asgari ücrelilere ayda 388 lira ödeyerek ev sahibi olma perojesi' hakkında şöyle konuştu;

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, 50 bin konutluk sosyal konut projesine önceki gün itibariyle 25 bin 197 kişinin başvurduğunu kaydetti.

Başvuruların gelecek haftadan itibaren de devam edeceğini anlatan Kurum, "19 Nisan'a kadar sürecek. Tüm Türkiye'de 'Yatay şehirleşmeyle yükselen Türkiye' sloganıyla çıktığımız bu projede Eskişehirimize de bin konut yapıyoruz. Zemin artı 4-5 katı geçmeyecek, yatay mimari anlayışıyla Eskişehir'in özünü, kültürünü yansıtacak bu proje de iki ayrı bölgede yer alıyor. Tepebaşı-Zincirlikuyu'da 500 adet, diğeri de Odunpazarı-Ihlamurkent mevkisinde 500 adet konut yapacağız. Eskişehir'deki 2+1 konutların taksitleri 475 bin liradan başlıyor ve 3+1 konutlarımız da 929 lira taksitle 240 aya varan vadelerimiz var." diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETLİ EV SAHİBİ OLACAK

Bakan Kurum, "Türkiye genelinde başlatılan TOKİ'nin sosyal konut projesine ne kadar başvuru bekliyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben 400-500 bin talep bekliyorum. Türkiye çapında böyle bir talep bekliyoruz. İlk etapta 50 bin konutu yapacağız. Akabinde yıllar itibariyle bu projelerin sayısını artırmak suretiyle alt gelir grubu, orta gelir grubu, emeklilerimize, içinde gazilerimiz ve şehit ailelerimize yönelik kontenjanlar da var, bu süreci tamamlamak istiyoruz. Türkiye genelinde taksitler 388 liradan başlıyor, Eskişehir'de 475 lira, iline göre taksit tutarı değişiyor. En pahalı İstanbul galiba, 580 lira. Kiradan daha az. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmelerinin önünü açıyoruz."

Konuşma sırasında Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Burhan Sakallı ile diğer ilgililer hazır bulundu.

Peki kimler ucuz ev alabilir? Şartları nelerdir? 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


 
TC vatandaşı olmak, 
2+1 konutlara başvuracakların projenin bulunduğu ilçede en az 1 yıl ikamet etmesi, 

TOKİ’den daha önce konut satın almamış olmak ve TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olmak, 

Kendisine eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait evi olmamak (Tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) 

Aylık hane halkı gelirinin en fazla net 4 bin 500 lira, İstanbul’da ise en fazla net 4 bin 800 lira olması (3+1 konutlarda gelir şartı yok), 

2+1 konutlara başvuranlarda 25, 3+1 konutlara başvuranlarda ise 18 yaşını tamamlamış olması şartları aranıyor,

Bir hane halkı adına tek başvuru yapılabilir. Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının adına yalnızca bir başvuru yapılabilir.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum