ARTIK 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürmüyor

ARTIK 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürmüyor

ARTIK 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürmüyor

ÖSYM 3 Ocak 2017 tarihli açıklaması:

 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuruları, 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 18 Ocak 2017 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. Ücret ödeme için son gün 19 Ocak 2017 tarihidir.DENİLDİ

DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİKLER

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirilecek.

Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

ARTIK LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacak. Kısa cevaplı sorularda 4 yanlış 1 doğruyu götürür kuralı kaldırıldı. (Bu uygulama ÖSYM TARİHİNDE BİR ilk)

LYS-1’de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacaktır. Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün programdaki puan türü ile aynıdır.

Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlendi. 240tan düşük puanlarla öğretmenlik bölümleri artık seçilemeyecek Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.