Altın alacaklar dikkat!

Altın alacaklar dikkat!

Altın alacaklar dikkat! Sınırlandırdı!

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş devam ediyor. Vatandaşların yakından takip ettiği gram altın 462 lira seviyesinde işlem görüyor. Ons altın ise 1880 dolar civarında seyrini sürdürüyor.

 

İç piyasada gram altın güne 460 liranın üzerinde açılış yaptı. Çeyrek altın ise 761 liradan işlem görüyor.

Tam altın fiyatı ise 3 bin liranın üzerinde alıcı buluyor. İşte altın ile ilgili herkesin merak ettiği yorumlar:
Ekonomist Dr. Pelin Yantur altın ile ilgili şunları söyledi: 
Kur tarafındaki geri çekilmeler sonucu gram altında da sert satışların devamını görüyoruz.

Bir süredir negatif ayrışan TL varlıklarına alımın gerçekleşmesi gram altın tarafında gerileme söz konusu. Bunun yanında gram altında görülen zayıf görünümün bir diğer nedeni ise hafta başı gelen aşı haberlerinin yarattığı iyimserliğin etkisiyle güvenli liman olarak görülen ons altında geri çekilmelerin yaşanması.

Gram altın tarafında ons altındaki teknik seviyeler takip edilip bunun yanı sıra dolardaki değer kaybı belirleyici olacaktır.

Alan Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan altın analizi: 
Artan koronavirüs vaka sayıları ons altına destek oldu.

Aşı haberiyle birlikte altında alım yönlü pozisyon alanların sayısı azalsa da koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış ve dolardaki değer kaybına bağlı olarak ons altın yükseliş için zemin yapma çabası içerisine girdi. ABD tahvil faizleri bu haftaki yükselişin ardından bir miktar gerilemesi altın için pozitif.

Gram altın fiyatları zayıf bir görünüm sergiliyor. Piyasaların bu hafta aşı iyimserliğinin etkisine girmesiyle birlikte güvenli liman olarak görülen ons altın fiyatında geri çekilmeler gözlemlendi. Gelişen piyasa ülkelerin para birimlerinde değer kazançları görülürken, bir süredir negatif ayrışan TL varlıklara alım geldi.

Ekonomi yönetimindeki değişimin ekonomide dönüşüm beklentilerini doğurmasının da etkisiyle dolar/TL kuru 7.60 seviyelerine kadar geriledi. Gram altın yeni işlem gününde de TL'deki yükselişe bağlı olarak geriledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.