Akbanktan 1.000 kişiye iş

Akbanktan 1.000 kişiye iş

Akbanktan 1.000 kişiye iş

Akbank'ın yeni genel müdürü Hakan Binbaşgil, 70 şube açıp 1.000 kişiyi işe alacaklarını söyledi. Banka bu yıl 500 yeni ATM ve 120 milyon dolar teknoloji yatırımı yapacak
Geçen yıl 35 yeni şube açan Akbank, bu yıl sayıyı iki 2 kat artırarak "1.000'ler Kulübü"ne aday olacak. Geçen yılı 927 şubeyle kapatan Akbank bu yıl 70 yeni şube daha açacak. Böylece şube sayısı 997'ye ulaşacak. Akbank'ın çiçeği burnunda Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'ye inandıkları için yatırımlara devam edeceklerini belirterek, "70 yeni şube açacağız. 500 yeni ATM ve 120 milyon dolar civarında teknoloji yatırımı yapacağız. 1000'e yakın kişiyi işe alacağız" dedi.

5 MİLYON KİŞİ POTANSİYEL
Akbank'ın 1.6 milyar dolara yaklaşan marka değeriyle dünyadaki 100 banka arasında yer aldığını ve Türkiye'nin en değerli banka markası olduğunu dile getiren Binbaşgil, bankanın Eylül 2011 itibarıyla gerçekleşen finansal sonuçlarını hatırlattı. Binbaşgil, bu dönemde aktif büyüklüğünün 140 milyar lira, mevduatının 77 milyar lira, kredi hacminin 73 milyar lira, öz kaynak büyüklüğünün ise 18 milyar lira olduğunu belirtti. Türkiye'ye para akımlarının süreceğini anlatan Binbaşgil, "Faizler özellikle bono tarafında düşme eğilimi göstermiştir. Bir miktar daha düşebilir. Buradaki umudumuz bunun önce mevduat faizlerine ardından kredilere yansıması" dedi. Ekonominin yüzde 4 büyüyeceğini öngördüklerini söyleyen Binbaşgil, bankacılık sektörünün "dünyada yükselen bir yıldız" olduğunu dile getirdi. Türkiye'de 1 milyon kişiye düşen şube sayısının ise 130 olduğunu ifade eden Binbaşgil, 10 milyon kişiye bankacılık hizmeti verildiğini, 25 milyon kişinin yeterince bankacılık faaliyetlerinden yararlanamadığını, yaklaşık 19 milyon kişinin de bankacılıktan uzak olduğunu söyledi. Binbaşgil, "4-5 senelik dönemde yaklaşık 5 milyon kişiye yakın kişinin bankacılık sektöründen yararlanacağını öngörüyoruz" dedi.
Sabah
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.