AK Partili Yeneroğlu'ndan İstanbul Seçimine şaşırtan çıkış

AK Partili Yeneroğlu'ndan İstanbul Seçimine şaşırtan çıkış

AK Partili Yeneroğlu'ndan İstanbul Seçimine şaşırtan çıkış

Yenilenen 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde Millet İttifakı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun rekor farkla kazanmasının ardından AK Parti’de yoğun bir özeleştiri süreci başladı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun çarpıcı eleştirileri sosyal medyada gündem oldu. Yeneroğlu’nun paylaşımı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den de takdir gördü.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 23 Haziran seçimlerinde daha büyük farkla kaybedilmesinin ardından sırasıyla şu eleştirileri dile getirdi:

1-     "Ben tüm sorunlarımızı aşabileceğimize inanıyorum; yeter ki birbirimizi düşmanlaştırmayalım, yeter ki komplo teorileriyle birbirimizi zehirlemeyelim, yeter ki sorunları doğru tespit ederek rasyonel çözümlere odaklanalım ve demokrasimizi ve hukuka güveni güçlendirelim.

2-      Ehliyet ve liyakatın esas alınmadığı konusunda gençlerin feryadı bizi endişelendirsin, üniversite mezunu olup ta işsizlik kervanını büyüten gençlerin sayısı bizi endişelendirsin, adalet sistemimize güvenin dipte olduğu haykırışı bizi endişelendirsin.

3-      Karşılıklı olarak bizi endişelendirmesi gereken bizim gibi düşünmeyenler, inanmayanlar veya yaşamak istemeyenler değil, korkularımızın öz güvenimizi aşmış olması ve birbirimizi ezerek yol alabileceğimiz zannı.. Hayallerini yurt dışında kuran gençler gerçeği bizi endişelendirsin.

4-      Benim de bir Türkiye hayalim var. Herkesin ayağının yere bastığı,  beğenmediğimiz düşüncelerin öfke veya şiddet ile bastırılmadığı, toplumsal farklılığın zenginlik kabul edildiği, Türkiye'nin refahının çok seslilikte görüldüğü ve karşılıklı tahammülsüzlüğün aşıldığı bir Türkiye.

5-      Ahlâkî üstünlüğü kaybettiğimiz için Istanbul'u kaybettik Samimî öz eleştiri yaparak yeniden ümit olabiliriz. Bunun için geçmişi ve mitleri bırakıp geleceğe ve gençlerin hayallerine bakmalı, rasyonalite, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve temel haklara odaklanmalıyız." kaynak: oncusehir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.