AK Parti Milletvekilinden Sigara fiyatı ve Vergi Açıklaması

AK Parti Milletvekilinden Sigara fiyatı ve Vergi Açıklaması

AK Parti Milletvekilinden Sigara ve Vergi Açıklaması:

AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut yapmış olduğu bir açıklamasında sigara fiyatlarına yapılan zamlara değindi. Sigara fiyatlarından alınan vergilere değinen Durgut bu konuda diğer ülkelerde ki fiyatlarla kıyaslamalarda bulundu ve konuya dair çarpıcı örnekler verdi. 

AK PARTİ'DEN SİGARA FİYATI AÇIKLAMASI


 AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut konuşmasında sigaradan alınan vergilerin amaçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Sigaradan alınan vergilerin sigara tüketiminin azaltılması, hayatların kurtarılması, sağlık sisteminde oluşturduğu yükün azaltılmasının amaçlandığını ifade etti. Konuşmasının bu bölümünde sigara fiyatlarından alınan vergilerin, sigara kullanıma bağlı olarak gelişen hastalıklar için ayrılan bütçeyi karşılamadığını ifade eden Müşerref Pervin Tuba Durgut şu ifadeleri kullandı. 
Çok yüksek sigara içme oranları ve ölüm sayılarına rağmen Türkiye, Avrupa'da ve dünya genelinde sigaraların en ucuza satıldığı ülkedir. Satın alma gücü paritesine göre hesaplandığında ise Türkiye sigara fiyatında 37 Avrupa ülkesi içinde en ucuz ülke. Tüketicilerin refah düzeyi kıyasına göre Türkiye'de 100 birim sigara alınırken İngiltere'de ancak 28 birim sigara alınabiliyor."

AK Parti Milletvekili Durgut açıklamasında ayrıca sigara fiyatlarına yapılan yüzde 10'luk vergi artışının çocuk ve gençlerde sigara kullanımını yüzde 15 oranında azalttığını ifade etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut gençlerin sigarayı bırakması için çalışmaların devam edeceğini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.