Ahmet Gündoğdu ya Hakarete CEZA

Ahmet Gündoğdu ya Hakarete CEZA

Gündoğdunun bir internet sitesindeki açıklamasına hakaret içerikli yorum yapan şahsa açılan tazmainat davası sonuçlanmış ve hakaret içerikli yorum yapan kişiye tazminat cezası verilmiştir.

Eğitim Bir Sen den yapılan açıklama;

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun, bir internet sitesinde kendisinin yaptığı bir basın açıklamasının altına, ailesine ağır ifadeler ve hakaret içeren yorum yazılması nedeniyle açtığı davada, hakaret eden şahsa, sulh ceza mahkemesi 1.740 TL adli para, asliye hukuk mahkemesi ise 1.500 TL manevi tazminat cezası verdi. Gündoğdu, kazandığı tazminatı üniversite eğitimlerini tamamlamak için Somali’den Türkiye’ye getirilen Somalili öğrencilere burs olarak vereceğini açıkladı.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 2009 yılında işlenen ve Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi ’nde görülen davada, bir internet sitesinde M.A.K’nin, kendisinin yaptığı basın açıklamasının altına ailesi için hakaret içeren yorum yaptığını belirterek M.A.K’den şikâyetçi oldu. M.A.K talimatla alınan savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek haberin altında bulunan rumuzu kendisinin kullandığını ve kullanılan mail adresinin kendisine ait olduğunu; ancak okulda çalıştığını ve interneti bazen açık bıraktığını, belirterek kendisinin haricinde birisinin kullanmış olabileceğini savundu.

Mahkeme, yaptığı inceleme sonrasında her ne kadar M.A.K suçlamayı kabul etmemiş ve kendisinin haberi olmadan bir başkası tarafından bu yorumun yapılmış olabileceğini savunmuş ise de e-posta adresinin şifreli olması ve internet adresine yorum yapılırken bu sitelere giriş için de ayrıca bir şifre isteniyor olmasını göz önünde bulundurarak sanık savunmalarının cezalandırılmaktan kaçmaya yönelik olduğuna ve itibar edilemeyeceğine hükmetti. Mahkeme, bu nedenlerle sanığın internet yoluyla Gündoğdu’ya hakaret ettiğinin anlaşıldığını belirterek sanığın geçerli maddeler gereğince 1.740 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Hakaret nedeniyle açılan manevi tazminat davasında da M.A.K, Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 1.500 TL manevi tazminat öde meye mahkûm edildi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Ahmet Gündoğdu, dava kararının kendisine ulaşmasından sonra, kazandığı 1500 TL’lik tazminatı, üniversite eğitimlerini tamamlamak için Somali’den Türkiye’ye getirilen Somalili öğrencilere burs olarak vereceğini açıkladı.EBS

MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.