Ağlatan konuşma

Ağlatan konuşma

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ruhu anlayamayan milliyeti de milliyetçiliği de anlayamaz.

Biz millet olarak 1915'te adeta yeniden doğduk. 98 yıl sonra bugün de biz millet ve millliyet şuurumuzu daha da ileri taşıyacağız. Canlarını, toprakları, bayrakları, dinleri namus ve şerefleri için vermiş dedelerimizden güç alarak güçlü Türkiye'yi hep birlikte var edeceğiz. Biz bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk. Tek millet diyeceğiz, tek vatan diyeceğiz, tek bayrak diyeceğiz, tek devlet diyeceğiz' diye konuştu.

Doğu Türkistanlı, 5 yaşındaki Mücahit Kaşkarlı’nın, "Selamün Aleyküm" diyerek başladığı konuşmasının ardından okuduğu Çanakkale Şehitleri’ne adlı şiir, vatandaşlar ve şeref tribünündekiler tarafından uzun süre alkışlandı, mısraları dinleyenlerin gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Kaşkarlı, şiiri bitirdikten sonra, "Sayın Başbakanımı öpebilir miyim?" dedi. Başbakan Erdoğan’ın yanına götürülen minik Mücahit, Erdoğan’ın elini öptü. Başbakan Erdoğan da yanaklarından öpüp bir süre küçük Mücahit’i sevdi.ensonhaber


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.