Affetmek için 12 bin 800 TL ödenir mi?

Affetmek için 12 bin 800 TL ödenir mi?

Affetmek için 12 bin 800 TL ödenir mi?

Affetmek neden bu kadar zor? Herkesin hata yapabileceğine kağıt üstünde katılıyoruz. Ama sıra affetmeye gelince yeterince çaba göstermiyoruz. Peki affetmenin dayanılmaz hafifliğini deneyimlemek için illa bedel ödemek mi lazım? Mesela affetmek için 12 bin 800 TL ödenir mi?

 

Amerikalı kişisel gelişim uzmanı Dr. John Demartini Türkiye'de bir seminer vermiş geçen hafta sonu. 'Çığır Açan Deneyim' başlıklı seminere bizim ünlülerimiz de katılmış.


16 saat sürmüş
Bu ünlüler araslında Çağla Şıkel ve Defne Samyeli gibi isimler göza çarpmış. 16 saat süren bu seminere katılım ücreti ise oldukça dudak uçuklatmış.


Tam 12 bin 800 TL!
Çünkü 16 saat süren bu eğitime katılmak isteyenler toplam 12 bin 800 TL ödemiş. Şaka yapmıyoruz, gerçek. Bir eğitim için 12 bin küsür lira vermeyi göze almış katılımcılar.


Konu: Affetmek
"İyi de bu pahalı seminerde anlatılan ne ki bu kadar yüksek bir meblağ istenmiş?" diyenler için açıklayalım: Affetmek! Seminerde affetmek üzerinde durulmuş.


"Resmen zengin şımarıklığı" diyenler...
Gel de Molatik olma! Affetmek için 12 bin 800 TL ödenir mi? Birçoklarınıza göre "Aaa, saçmalık, o para böyle basit bir şey için mi harcanır? Resmen zengin şımarıklığı!" diyenleriniz olabilir.


Affetmek için bu para verilir mi?
Elimde 12 bin 800 TL olsa bile ben de bu seminere katılmazdım açıkçası. Ancak anlayabiliyorum. Elbette verilebilir bu para. Kime ne? Defne Samyeli'yi, Çağla Şıkel'i ve bu seminere katılan, ünlü olmayan katılımcıları gayet iyi anlıyorum.


İş affetmeye gelince çuvallayabiliyoruz
Çünkü bir insanı affetmek hem çok zor hem de çok önemli. Zor, çünkü kağıt üstünde herkesin hata yapabileceğine inanıyoruz. Ama iş affetmeye gelince çabamız, iyi niyetimiz yetersiz kalıyor. İtiraf edelim, başaramıyoruz. Ne kadar "Yok ya, affettim ben onu, benden uzak olsun" gibi şeyler söylesek de içte hep bi' negatif düşünce yatıyor ne yazık ki.


Negatiflik davranışlarımıza yansıyabilir
Bilinçaltımızdaki bu negatiflik, biz farkında olmasak dahi hareketlerimize, sosyal hayattaki iletişim biçimimize yansıyor. Bu noktada kişisel gelişim uzmanlarının tavsiyelerine elbette ihtiyacımız var.
Telkinlere ihtiyacımız var
Çünkü ruhumuzu iyiye, doğruya, pozitife yönlendirebilmek için mutlaka yardım almamız şart. Nasıl grip olduğunda bitki çayları içip ilaç alıyor ve istirahat ediyoruz; içimizdeki negatifliği temizlemek için de önemli telkinlere ihtiyacımız var.
Herkesin ruh temizliği kendine
Uzaktan Defne Samyeli'yi ya da Çağla Şıkel'i "Paralarını çöpe attılar! Zenginliğin gözü kör olsun!" gibi laflarla eleştirmek kolay. Biraz derine dalmak kâfi. Herkesin ruh temizliği kendine. Sağlık şart...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.