Adalet Bakanlığı 210 memur alımı başvuruları yarın sona eriyor

Adalet Bakanlığı 210 memur alımı başvuruları yarın sona eriyor

Adalet Bakanlığı 210 memur alımı başvuruları yarın sona eriyor

Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak 210 memur alımı için başvurular yarın sona eriyor. Adalet Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu olarak istihdam edilmek üzere 210 memur alımı başvuruları 5 Eylül 2016 tarihinde sona erecek. Adalet Bakanlığı zabıt katibi, şoför, aşçı ve kaloriferci kadrolarına açıktan uygulamalı ve sözlü sınavla 210 memur alımına lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecekler.

Adalet Bakanlığının alım yapacağı 210 memur kadrosu içerisinde 23 kadrolu zabıt, 161 kadrolu şoför, 18 kadrolu aşçı ve 8 kadrolu kaloriferci bulunuyor. Başvuru yapacak adaylardan lisans mezunları 2016 KPSS sınavından, ortaöğretime ve önlisans mezunları ise 2014 KPSS sınav puanından en az 70 puan almış olması gerekiyor. Başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, 35 yaşını bitirmemiş olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, arşiv araştırması sonucu olumlu olmak da yer alıyor.

Adaylar başvurularını alım yapılacak illerin Adalet Komisyonuna veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına 5 Eylül 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapabilecekler. Sadece bir ilana başvuru yapılabilir. Birden fazla başvuru olursa iptal edilir.Sözlü sınava girmeye hak kazananlar en geç 13 Ekim 2016 Perşembe günü ilgili komisyonlarda ve varsa ilgili komisyon internet sitelerinde yayınlanacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacağı belirtildi. Sözlü sınavların 24 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacağı açıklandı.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum