Adalet bakanı Bozdağ 3 bin PERSONEL alacaklarını açıkladı

Adalet bakanı Bozdağ 3 bin PERSONEL alacaklarını açıkladı

Adalet bakanı Bozdağ 3 bin hakim ve savcı alacaklarını açıkladı

Adalet Bakanı Bozdağ, 3 bin yeni hakim ve savcı alacaklarını açıkladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, meslekten istifa yoluyla ayrılanları mesleğe kabul yolunu açtıklarını belirtirken, Aralık 2016'da 3 bin yeni savcı ve hakim alımı yapacaklarını söyledi. Gölcük Adalet Sarayı'nın açılışında konuşma yapan Bozdağ, Türkiye mahkemelerinde görev yapan 13 bin 678 hakim ve savcı olduğunu ifade etti.

Bakan Bozdağ, FETÖ üyesi oldukları ya da bu terör örgütüyle iltisaklı, irtibatlı oldukları değerlendirildikleri için meslekte kalmaları uygun görülmeyenlerden boşalan yerlere bu adayların atandıklarını belirtti. Yargı hizmetlerinde bir aksama olmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Bozdağ, kısa süre sonra 4 bin 994 kişinin mesleğe başlamasıyla buradaki sıkıntı tamamen kalkacağını söyledi.

2000 Adli yargı hâkim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı olmak üzere toplam 3 bin hakim ve savcı alınacak. Daha önce yayınlana ilanda  başvuruların 11-22 Ekim tarihi arasında bireysel olarak internet üzerinden alınacağı ve sınavların 24 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da 2 oturum halinde yapılacağı açıklanmıştı.

2 bin Adli yargı hâkim ve savcı kadrosuna aday sayısının 3 katı kadar aday (6000) sınava girecektir. 200 idari yargı hâkim adayı kadrosuna başvuru yapabilecek 600 aday olacaktır. Adli yargı avukat sınavına ise alınacak 700 kişi için 2100 kişi başvurabilecektir. İdari Yargı avukat sınavına ise alınacak olan 100 kişi için 300 aday başvurabilecektir. İlanın Tam metnine ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.