Açık Öğretim Lisesi AÖL 2. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Kılavuzu 2018

Açık Öğretim Lisesi AÖL 2. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Kılavuzu 2018

Açık Öğretim Lisesi AÖL 2. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Kılavuzu

Açık Öğretim Lisesi 2017/2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 8 Ocak’ ta başlayacak. Öğrencilerimiz 23 Ocak 2018 Salı gününe mesai bitimine kadar kayıt işlemlerini yapabilecekleri açıklandı.

Açık Lise başvuru tarihleri; Açık Öğretim Lisesi 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme başvuru tarihleri: 8 Ocak - 23 Ocak 2018 tarihlerinde olacak. Açık öğretim lisesi 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı 2. dönem mazeretli ilk kayıt ve kayıt yenileme başvuru tarihleri: 24 Ocak - 26 Ocak 2018 tarihlerinde yapılacak.

Kayıt Yenileme İşlemini Kimler Yaptıracak? Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar 2. Dönem sınavına katılamaz.

Açık öğretim lisesi il kayıt veya kayıt yenileme başvuru yeri; İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine yapılacaktır.

2018 AÖL ilk kayıt sınav bedeli; Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir? İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar, Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar başvurabilir.

İlk Kayıt İçin Gerekli Evrak! e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.

Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden; İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden; T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı) istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;  T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,  Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı,  T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

Kimlerden Sınav Bedeli Alınmaz? 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olanların eş ve çocuklarından, aynı mücadelede gazi olanlar ile eş ve çocuklarından, Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne ve babasından, gazilerin ise kendisi ile eş, çocuk, anne ve babasından, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklâl Madalyası verilmiş olanlardan,

Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden, Cezaevinde tutuklu veya hükümlü olanlardan, durumlarını belgelendirmek şartıyla ilk kayıt sınav bedeli alınmayacaktır. Söz konusu belgelerin fotokopileri alınacak ve üzerine “aslı gibidir” ibaresi yazılarak tarandıktan sonra öğrenci dosyasına konulacaktır.

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.