6 şehir için kritik uyarı geldi

6 şehir için kritik uyarı geldi

İL İL KRİTİK UYARI YAPILDI

Meteoroloji’den o illere sağanak yağış uyarısı uyarısı! İzmir’de hava nasıl oalcak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 9 Mayıs hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji il il değerlendirme yapıp, bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısında bulundu. Peki, hangi illerde yağış var? 

 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 9 Mayıs hava durumu verileri paylaşıldı. İl il yapılan değerlendirmelere göre, bazı bölgelere sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağışların öğle saatlerinden sonra G. Antep, Kilis, Ş. Urfa, Mardin ve Batman çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. İzmir’de ise bugün güneşli ve açık hava hakim olacak.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Ardahan ve Kars çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(su baskını, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

 
KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Yağışların öğle saatlerinden sonra G. Antep, Kilis, Ş. Urfa, Mardin ve Batman çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İZMİR’DE HAVA NASIL OLACAK?
Ege Bölgesi geneli az bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı kıyı kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak, iç kesimlerde 1-2 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar kuzey yönlerden hafif, Güney Ege kıyılarında orta kuvvette esecek.

 

 
EGE BÖLGESİ’NDE HAVA NASIL OLACAK?
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 26°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 26°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 23°C
Az bulutlu ve açık

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.