6 bin 113 Engelli Personel Alımı

6 bin 113 Engelli Personel Alımı

6 bin 113 Engelli Personel Alımı

İşte ÖSYM tarafından açıklanan tercih kılavuzu ;

2016 EKPSS /Kura ile engelli memur atamaları için tercih işlemlerine başlangıç verildi. Henüz elimize ulaşan bilgilerde DPB tarafından herhangi bir tercih robotou açıklanmadı fakat DPB’nin açıklamasına göre tercihler için 6 bin 113 Kadro hazır durumda bulunmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarına engelli personel yerleştirmes amacıyla gerçekleştirilecek olan 2016-EKPSS/kura ile yerleştirme tercihleri başlıyor.

EKPSS Başvuru Aşamaları

EKPSS başvuru işlemleri 23 Şubat’ta başlamıştı. Adaylar her zaman olduğu gibi başvurularını ÖSYM’nin resmi sitesinden gerçekleştirdi. Sınav sonuçları ise 18 Mayıs 2016 tarihinde açıklanmıştı.

Kamuya 6 Bin 113 Engelli Personel Ataması

Kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak isteyen engelli vatandaşların merakla beklediği haber DPB tarafından twitter üzerinden duyurulmuştu. Bu açıklamaya göre EKPSS puanı baz alınarak kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 6 bin 113 engelli personel alımı yapılacağı dile getirilmişti.

Tercih Kılavuzu Bugün Açıklandı

Tercihler 13 Temmuz tarihinde başlamış olup 22 Temmuz 2016 tarihinde sona erecektir. Kadrolardan 220’si ilkokul, 2 bin 514’ü lise, bin 340’ı önlisans ve 1039’u ise lisans mezunları için ayrılmış durumda. Tercih kılavuzuna ve tercih kılavuzunda yer alan  daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.