59 can aldı!

59 can aldı!

59 can aldı!

Çin’de ortaya çıkan gizemli bir virüs salgını, halkta paniğe yol açtı. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucu virüsün SARS virüsü ile ilintili olabileceği üzerinde duruluyor. Virüsün tüm dünyaya kısa sürede yayılma endişesini taşıyan bilim insanları, şu ana kadar 59 kişinin bu virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtiyor. İşte detaylar.

    
Çin’de görülen gizemli bir virüs, tüm dünyayı alarmı geçirdi. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaların sonucuna göre virüs,Çin’de birçok insanı etkisi altına almaya başladı. Şiddetli solunum yolu sendromu (SARS) ile aynı virüs ailesinden geldiği tespit edilen virüsün soğuk algınlığı semptomlarıyla kendisini belli ettiği açıklandı. Öksürük,ateş, halsizlik, baş ağrısı gibi şikayetlerle ortaya çıkan virüs nedeniyle şu ana kadar 59 kişi hayatını kaybetti.


 
HAYVANLARDAN BULAŞTI İDDİASI
Bazı hastalar, Çin’in Wuhan bölgesinde bir deniz ürünleri pazarında çalıştıklarını ve pazarda kuş, tavşan ve yılan da dahil olmak üzere çeşitli canlı hayvanların satıldığını bildirdi. Virüsün hayvanlardan insanlara bulaşmış olabileceğinden şüpheleniyor. Virüs, ilk olarak 12 Aralık’ta ortaya çıkmıştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.