5 İlde11 BİN 600 Geçici İşçi Alımı Yapılıyor TÜRKİYEDE İLKKEZ!

5 İlde11 BİN 600 Geçici İşçi Alımı Yapılıyor TÜRKİYEDE İLKKEZ!

5 İlde11 BİN 600 Geçici İşçi Alımı Yapılıyor (6 Ay Süreli Geçici İşçi Alımı Başvuruları Başladı) TÜRKİYE'DE İLKKEZ MEMURLARAHABER.COM'DA!

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Şanlıurfa, Rize, Trabzon, Adıyaman ve Batman’da 6 ay süreli olarak çalıştırılmak üzere toplamda 11 bin 600 işçi alımı yapılacağı belirtildi.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN İŞKURA YADA İLGİLİ ŞEHİRLERDEKİ İŞKURLARA YAPILACAKTIR

İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda ilan edilen istihda seferberliğinin ardından yüzlerce kurum personel alımı için ilana çıktı.

İlanlara başvurular devam ederken, ilanlara gösterilen yoğun ilgi, Türkiye’deki işsizlik seviyesini canlı olarak gözler önüne seriyor.​

ŞANLIURFA 3500 PERSONEL ALIMI

İş-Kur İl Müdürü Sait Ardan, işe alınacakların 6 ay süreyle kamuda istihdam edileceğini belirterek şöyle dedi:

“Toplum Yararına Çalışma Projesinin müracaatları bugün itibariyle başladı ve cuma günü sona erecek. Proje kapsamında 3 bin 500 kişi istihdam edilecektir. Müracaatların ardından tüm ilçelerle birlikte noter huzurunda kura ile çalışacak olan vatandaşlarımızı belirleyeceğiz. Başvuruların ardından işe alınacak kişiler noter huzurunda şeffaf bir şekilde çekilişler yapılacaktır. Çekiliş sonunda asil listede yer alan arkadaşlarımız 15 Mart’ta işe başlayacaklar.”

Batman’da Bin 400 İşçi Alımı Yapılıyor

Batman İŞKUR Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlan ilanda Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 400 geçici işçi alımı yapılacağı duyuruldu.

Belediye ve Özel İdare Genel Sekreterliği’nin de aralarında bulunduğu 4 kurumda, 6 ay süreyle çalışacak bin 400 kişilik iş için İŞKUR Müdürlüğü’ne 24 bin 302 kişi başvurarak kayıt yaptırdı. Başvuruların Cuma günü sona ereceğini belirten İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, “Özel idare, belediye, müftülük ve orman müdürlüklerinde 6 ay süreyle çalışacak bin 400 geçici işçi alımı kriterlerini belirledik. Müftülükte çalışacaklara 19- 35, diğer kurumlarda görevlendirilecekler ise erkeklerde 36- 65 yaş, kadınlarda da 19- 65 yaş arası kriteri var. Noter huzurunda gerçekleştireceğimiz alım öncesinde izdiham oluştu” dedi.

Adıyaman’da Bin 200 İşçi Alımı Yapılıyor

Adıyaman İŞKUR Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlan ilanda Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 200 geçici işçi alımı yapılacağı duyuruldu. 

Toplum Yararına Programı ile kentteki kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere 1200 kişinin alınacağı duyuruldu. Duyurunun ardından sabah saatlerinden itibaren yüzlerce kişi başvuru için geldikleri İşkur İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruk oluşturdu. İşkur İl Müdürü Emin Yücekaya, işe kura çekimi ile belirlenecek işçilerin 6 ay süreyle istihdamının sağlanacağını belirterek, “Başvurular cuma günü sona erecek ve önümüzdeki hafta noter huzurunda kura çekilişi yapılacak. Kuradan ismi çıkacak kişiler 15 Mart itibariyle işe başlayacaklar” dedi.

Rize’de 2000 Geçici İşçi Alımına Yoğun Başvuru

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Rize’de 2 bin kişi alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il merkezi ve ilçelerde belediyeler, özel idare ve bazı kurumlarda 6 ay geçici süreyle 2 bin kişinin hizmetli kadrosunda istihdam edilmesi için çalışma başlatıldı. Bugün başlayan iş başvuruları için Rize Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne çok sayıda başvuru yapıldı, İŞKUR İl Müdürlüğü merdivenlerinde uzun kuyruklar oluştu. Merdivenlerde sıra bekledikten sonra kuruma girenlerin oturarak sırasını beklemesi için bölüm ayrıldı. Buna rağmen sırasını ayakta bekleyen vatandaşlara seslenen İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, “Biz sizin için rahat edin diye koltuk koyduk. Koltuklarda oturun, bekleyin. Hepiniz kaydolacaksınız, merak etmeyin” uyarısında bulundu.

İŞKUR Müdüründen Açıklama

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, bir hafta sürecek başvuruların alımı sonrasında 2 bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, “6 ay süreli bir çalışma programı uygulanacak. İşe alımlar noter huzurunda kura ile belirlenecek. Bir aileden sadece bir kişi işe girebilecek. İlk gün olması nedeniyle bir başvuru yoğunluğu var. Gelen vatandaşlarımızı kayıtlarını hızlı bir şekilde yaparak gönderiyoruz” dedi.

TRABZONDA 3500 KİŞİ ALINACAK

Trabzon'da 3500 kişinin iş başı yapacağı Toplum Yararı Projeye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Dün sabah saatlerinde başlayan 3 Mart 2017 tarihi 00.00'a kadar devam edecek başvurulara şimdiye kadar 3 bin kişinin başvurduğu öğrenildi.  

Devlet dairelerinde çalıştırılmak üzere alınacak olan 3500 kişinin görev yerleri açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre Trabzon Büyükşehir Belediyesi 1800, Ortahisar Belediyesi 225, Trabzon Müftülüğü 500, Orman ve Su İşler Bölge Müdürlüğü 675, Trabzon Valiliği'ne 200 ve Karadeniz Teknik Üniversitesi 100 kişi olmak üzere toplamda 3500 kişi işe alınacak.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER!
ozel.20120228222638.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.