5 İlde Zorunlu Koronavirüs Karantina Kararları

5 İlde Zorunlu Koronavirüs Karantina Kararları

Vaka Sayısı Patlama Yaşayan 5 İlde Zorunlu Koronavirüs Karantina Kararları Açıklandı!

KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ? KARS SARIKAMIŞ'TA KARANTİNA ALTINDAKİ KÖYLER HANGİLERİ?

Korona virüs salgını nedeni ile karantina kararı çıkan illerden biri de Kars oldu. Son dönemde yeni vaka sayısındaki artış ile dikkat çeken Kars'ta Sarıkamış ilçesine bağlı olan Armutlu Köyü Valilik kararı ile karantina altına alındı.

  Köye giriş ve çıkışlar Jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı olan Telek Köyü ile Kağızman ilçesine bağlı olan Denizgölü köyü de salgının yayılmasını engelemek ve sosyal izolasyonu sağlamak adına karantina altına alınmıştı.

  KÜTAHYA'DA KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ

  Bir diğer karantina kararı çıkan ilimizde Kütahya oldu. Kütahya'da Domaniç ilçesine bağlı olan bir köyün Valilik kararı ile karantina altına alındığı ilan edildi. Covid 19 vaka sayısının hızla artış gösterdiği Çarşamba köyü hakkında Domaniç Valiliği resmi karar ile zorunlu karantina başlattıklarnı açıkladı. 

ADIYAMAN'DA KARANTİNAYA ALINAN MAHALLELER VE KÖYLER ARTMAYA DEVAM EDİYOR! 

Ne yazık ki ağır vaka sayısının hızlı artış gösterdiği Adıyaman'da tedbir amaçlı zorunlu karantina altına alınan yerlerin sayıları da artıyor.  Adıyaman'a bağlı olan Kaş ile Bağpınar Kuyucak Köyü, Alitaşı, Altınşehir, Bahçelievler, Barbaros, Bahçecik, Fatih, İmamağa, Karapınar, Mehmet Akif, Sıratut, Sümerevler, Ulucami, Yavuz Selim, Yeşilyurt, Cumhuriyet, Varlık, Kayalık, Musalla, Siteler, Turgut Reis, Yenimahalle ve Yunus Emre Mahallesi için zorunlu karantina kararı çıkmıştı.  Adıyaman il hıfzısıhha kurulu tarafından açıklanan son kararlar ile beraber bugünde şehirde 94 evde tedbir amaçlı zorunlu karantina uygulamasına geçildi.

  ÇANKIRI'DA KARANTİNAYA ALINAN KÖYLER VE YERLEŞİM YERLER

Çankırı'ya bağlı olan Korgun İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile, "İlçemiz Uludağ Mahallesi 2. Etap Toki Bölgesi, Covid-19 pozitif vakalarında ve temaslılarında artış olması nedeniyle halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla Korgun İlçe Hıfzısıhha Kurulunun kararı ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27.ve 72. maddeleri kapsamında 02.10. 2020 tarihinde saat 13.30'den itibaren 14 gün süreyle karantina altına alınmıştır" ifadeleri ile yeni karantina uygulama kararları ilan edildi. 

TUNCELİ'DE ZORUNLU KARANTİNA ALTINDA OLAN YERLEŞİM YERLERİ  Tunceli il hıfzısıhha kurulu tarafından açıklanan karar ile Pertek ilçesine bağlı olan Konaklar köyü tedbir amaçlı olarak zorunlu korona virüs karantinası altına alındı. Köyde son dönemde korona virüs temaslı kişi sayısında yaşanan hızlı artış sonrasında vaka sayısının sınırlı tutulması için karar alındığı belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.