5 BİN PERSONEL ALIMI DİYANET TIKLA BAŞVUR

5 BİN PERSONEL ALIMI DİYANET TIKLA BAŞVUR

5 BİN PERSONEL ALIMI DİYANET TIKLA BAŞVUR

DİB AÇIKTAN 5 BİN PERSONEL ALIMI
TC Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığınca 5 Bin Geçici Cami Görevlisi Alımı Yapılacağı Duyuruldu.

İl Müftülüklerince, 18.05.2017 tarihinden 22.05.2017 tarihi mesai bitimine kadar müracaatlar alınacaktır.

Başvurular İl Müftülüklerine 18 Mayıs 2017 tarihi ile 22 Mayıs 2017 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak.

Adaylar, istenilen belgelerle birlikte ikamet ettikleri İl Müftülüğü'ne müracaat edebilecekler


 
ALIM ŞARTLARI NEDİR?

2016 KPSS DHBT den 50 ve üzeri puan alan en az imam hatip lisesi mezunları mülakata çağrılacak olup üst tahsil gruplarında İlahiyat Fakültesi hariç İmam-Hatip lisesi mezunu olmayanlar müracaat edemeyecekler

MÜLAKATLAR NE ZAMAN?

Mülakatlar 23.05.2017 tarihinde yapılmaya başlanacak

 Mülakat neticesinde 70 ve üzeri puan alıp mülakat puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle görevlendirmeler yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylarda aranan şartlar :

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak, En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, 2016 yılı KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak, Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak, 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için; Başkanlıkça yapılan 04-06 yaş Hizmet İçi Eğitim Semineri’ne katılmış olmak veya 04-06 yaş Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile ilgili diplomaya yada bu alanla ilgili en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak.

Başvuru için gerekli belgeler 

Dilekçe, T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi, En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi, 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi, Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi, 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için 296 saatlik sertifika, Vesikalık fotoğraf.

Başvuru yapmak isteyenler en geç 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir ilce müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

Birden fazla ilçe müftülüğüne müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dahi) müracaatları geçersiz sayılacaktır. Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yeri, başvuruların tamamlanmasından sonra İlimiz Müftülüğü internet sitesinde https://istanbul.divanet.gov.tr adresinde ilan edilecektir. (Hangi ile başvuracaksınız o ilin web sitesine giriniz)

Adaylar, sınava gelirken T.C kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ve İl Müftülüğü internet sitesinden alacakları sınava giriş belgesini yanlarında bulunduracaklardır. 

ALINACAK KADROLARIN BÜYÜK BİR KISMI İSTANBULA AYRILDI

İŞTE İSTANBULA AYRILAN KADROLARIN İLÇE İLÇE DAĞILIMI

kadrolar.jpg

İLAN METNİNİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.