4/Cliler de Mesaiye Kalabilmelidir!

4/Cliler de Mesaiye Kalabilmelidir!

Açtığı dava ile 4/C’lilere fazla mesai hakkını kazanan Büro Memur-Sen, 4/C’lilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam ediyor

Maliye Bakanlığı’nda çalışan 4/C’lilerin istedikleri zaman fazla mesaiye kalması ve kaldıkları zaman fazla mesai ücretlerinin ödenmesi gerektiğini belirten Büro Memur-Sen, konuyla ilgili talebini bakanlığa gönderdiği resmi yazıyla bildirdi.
 
Ücretin Anayasaya ve Gelir Vergisi Kanunundaki tanıma göre emeğin karşılığı olduğunu aktaran Büro Memur-Sen yazısında, 4/C’li personele mesai saatleri dışında fazla çalışma ücreti yatırılamayacağına dair bir hükmün bulunmadığına yer verdi. Maliye Bakanlığı personelince yapılacak fazla çalışmalara ilişkin usul ve esaslarda ‘fiilen fazla mesaiye katılan personele fazla mesainin ödeneceği’ maddesine atıf ta bulunan Büro Memur-Sen yazısında “4/C’li personelin fiilen fazla çalışmaya katılmaları halinde fazla çalışma ücreti ödenmeyeceğine dair herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Hak ve nesafet açısından değerlendirildiğinde 4/C’li personelin fazla mesaiye katılmaları sağlanmalıdır” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.