4/C LİLERE BİR GÜZEL HABER DAHA

4/C LİLERE BİR GÜZEL HABER DAHA

Büro Memur-Sen açtığı dava ile Adalet Bakanlığında çalışan 4/Cliler için kazandığı fazla mesai ücreti, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na (KGHK) yol gösterdi.

 Kuruldan kamudaki tüm 4/C’lilere fazla mesai verilmesi kararı çıktı. 4/C’liler için elde edilen kazanımlar bununla da sınırlı kalmadı.
Toplu görüşme masasında 2011 yılında tutanaklara 4/C’li geçici personel ibaresi dahi yazdırılamazken, toplu sözleşme masasında genel olarak uzlaşma sağlamamasına rağmen 4/C’li personelin sözleşmelerinin damga vergisinden muafiyeti, sözleşme süresinin 11 aydan 28 güne çıkarılması, fazla mesai ücreti ödenmesi kararları çıkarken, kadroya alınma ile aile ve çocuk yardımından faydalanma hususları Kamu Görevlileri Danışma Kurulunda görüşülmek üzere not ettirildi.
Büro Memur-Sen, kamudaki 45 bin 4/C’linin sorunlarını çözmeye devam ediyor. İlk olarak Ankara 3’üncü İş Mahkemesi’nde 13.10.2009 tarihinde açtığı dava ile 4/C’lilerin kamu görevlisi olduğunu tespit ettiren Büro Memur-Sen, 4/C’lilere sendika hakkını kazandı.
Büro Memur-Sen, aldığı ücretle geçinemeyen ve fazla mesai ücreti alamayan 4/C’lilerin mali durumuna da el attı. Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı’ndaki 4/C’lilere verilmeyen fazla mesai ücretinin ödenmesi için dava açtı. Yaklaşık 2 yıl süren davaya bakan Ankara 8’inci İdare Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’ndaki 4/C’lilere fazla mesai ücreti verilmemesini yanlış bularak fazla mesai ücreti ödenmesine karar verdi.
Büro Memur-Sen’in 4/C’liler için kazanımlar elde etmesi ve 4/C’lilerin sorunlarını sürekli gündemde tutması toplu sözleşme sürecinde önemli rol oynadı. Toplu sözleşme görüşmelerinde 4/C’lilerden alınan damga vergisinin kaldırılması ve çalışmalarının 11 ay 28 güne çıkarılması konularında uzlaşıldı. Buna göre 4/C’lilerin 11 ay olan çalışma sürelerine 28 gün daha eklendi. Yeni dönemde 11 ay 28 gün çalışacak olan 4C’liler,  12 ay maaş alacak.
4/C’lilere aile yardımı verilmesi konusu ise Kamu Görevlileri Danışma Kurulu’nda görüşülecek. 4688 sayılı kanunda yapılan değişiklikle yılda iki defa toplanacak olan Kamu Görevlileri Danışma Kurulu ilk toplantısını Kasım ayında yapacak. Aile yardımı ödemeleri ve sözleşmelerinden damga vergisi alınmaması konusunda gerekli çalışmalar yapılacak.
Büro Memur-Sen açtığı dava ile Adalet Bakanlığı’nda çalışan 4/C’liler için kazandığı fazla mesai ücreti de zam ve diğer alanlarda uzlaşı sağlanamaması üzerine başvurulan KGHK’da yol gösterdi. Kuruldan kamudaki tüm 4/C’lilere fazla mesai verilmesi kararı çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.